JAS-bloggen
Sammanfattningar

Damernas U19-trupp – SSL-spelare saknas

Tjejerna är ju inne i en annan fas då man till våren ska spela U19-VM på hemmaplan och kommer därför istället ha ett läger med en avslutande träningsmatch. Man har därmed även lite fler spelare i rullning än vad killarna hade i sin trupp. Truppen består av spelare födda 2001 (som alltså avslutade sin sista JAS-säsong i våras), samt spelare födda 2002 (som gör sin sista JAS-säsong).

Målvakter
Stina Callerfjord, RIG Umeå IBF
Tove Elvin, IBF Örebro Ungdom
Lovisa von Fircks, RIG Umeå IBF

Utespelare
Isabel Balzano, Åkersberga IBF
Philippa Blom, Nacka Wallenstam IBK
Mathilda Ekenlinde, Huddinge IK
Maja Ekström, Malmö FBC
Justina Eliasson, Pixbo Wallenstam IBF
Elsa Hag, Jönköpings IK
Ellen Hansson, RIG Umeå IBF
Zita Holmsved Thott, Nacka Wallenstam IBK
Moa Johansson, IKSU Ungdom
Minna Karlsson, IBK Lund Elit
Elin Klevmarken, Karlstad IBF Ungdom
Matilda Lindgren, RIG Umeå IBF
Carolina Myrvoll, Täby FC
Hanna Othberg, Bele Barkarby IF
Isabel Sohlin, Arlanda IBK
Maja Viström, IKSU
Jonna Vuontisvaara, IK Sirius FBC
Ida Waern, RIG Umeå IBF
Julia Zachrisson, RIG Umeå IBF
Nellie Öhgren, RIG Umeå IBF

Sedan senaste truppen som tränade ihop på Bosön tidigare innan sommaren så har namn som Ida Ödehn, Isa-Marie Carsbo, Linnea Hammar, Hilda Hammer, Nora Hedlund, Stina Jönsson, Amanda Karlsson, Hanna Kristofersson, Linnea Stenqvist, Amanda Strömberg, Ida Sundström, Agnes Sälgström och Lovisa Åström försvunnit. Två namn som till kommit är istället målvakten Tove Elvin samt Pixbos Justina Eliasson. Eliasson var dock med i truppen innan Bosön ska tilläggas. Linnea Hammar hade varit en given pjäs, men har ju just bestämt sig för en flytt hemåt där hon nog behöver landa i det samt det privata innan en U19-uttagning blir aktuell. Vill hon så kommer hon vara given i ett U19-Vm.  Ett namn som Felicia Saving hade också varit högaktuellt om hon hade valt att fortsätta satsa på innebandyn, vilket även gäller Hanna Lundqvist.

Vilka saknas då?

Jonna Karlsson – Jag tycker fortfarande det är märkligt att Karlsson inte testats på någon av de tre senaste samlingarna (om jag inte har fel). Hon bevisade ganska klart under Festen vilket ständigt hot hon är, men framförallt så bidrar hon med en fysik och en kraftfullhet i spelet som hade varit guld värd. Stark i genombrotten och duktig åt båda håll. Frågan är vad orsaken är?

Lovisa Åström – Kom in i SSL och gjorde braksuccé via sin dubbellicens. Bra skott, bra teknik och en bra fysisk status vilket hon bevisat i SSL. Hade definitivt inte gjort bort sig här med sitt målsinne, men är för stunden skadad där status är oklar. Borde ha en plats när hon är tillbaka i rätt matchform.

Hilma Liebgott – Var imponerad av det jag såg i SDF-SM. Skottvillig, teknisk och drivande. Klubbytet borde göra gott, större konkurrens, bättre miljö. Dock tuff konkurrens med Blom, Minna Karlsson och Zachrisson, men borde kunna konkurrera framöver.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar