JAS-bloggen
Intervjuer

Inledde säsongen med cupvinst – slog flertalet topptippade lag

Förra helgen avgjordes Novab JAS-cup för DJ-JAS där till sist nio lag med starka meriter kom till spel.

Ett av dem var Pixbo Wallenstam som hade ett par veckor i benen inför cupen. – Vi har varit igång med ib-träning i ca två-tre veckor innan cupen. Innan det körde alla i laget mycket fys på egen hand under juli, säger Hanna Caporicci till bloggen.

De nio lagen delades in i tre stycken trelagsgrupper där Pixbo ställdes mot Lillån samt Sunnanå där man vann båda matcherna. – Detta är två lag vi inte mött tidigare så det var roligt att få börja cupen mot nytt motstånd. Mot Sunnanå var det jämnt ganska länge men vi fick in en del mål i period tre som gjorde att vi vann. Mot Lillån var det lite tvärtom tror jag, där ryckte vi i början och kunde sen vinna rätt säkert. Skönt att få en bra start på säsongen och cupen.

De tre gruppettorna hamnade sedan i en grupp mot varandra och då blev det Hovslätt samt GS som stod för motståndet. Man inledde med att slå Hovslätt med 5-3. – Vi har mött Hovslätt innan i både jas och i cuper så vi var förbereda på tufft motstånd. Vi hade alltså rätt inställning från start då vi visste att de hade bra spelare osv. Jag tyckte vi hade ett snabbt och bra spel med bra utdelning på våra målchanser som gjorde att vi gick ifrån till en 5-0 ledning efter två perioder.

I nästa match blev det ett kryss mot GS, ytterligare en tuff match. – Första matchen mot GS spelades på morgonen och det kändes inte riktigt som att vi hade vaknat då. Vi var inte på tårna vilket skapade flera farliga lägen GS. Denna match var den som var mindre bra av alla under helgen men ändå så lyckas vi spela lika vilket vi ändå är nöjda med. Vi var redan klara för final innan denna matchen, vet inte om det spelade in också.

De fyra poängen ledde till att Pixbo och GS hamnade som toppduo och ställdes därmed i en final mot varandra på nytt där man pratade om vissa saker inför. – Vi pratade väll mest generellt om att skärpa till oss när det gällde närkamper, avslut och passningar mm då det inte riktigt satt i förra matchen.

Denna gången blev det lite skillnad där Pixbo var klart starkare och vann med 5-1. – Största skillnaden var att vi gick in mycket mer för det, vi peppade varann mycket mer, taggade till innan och fler detaljer i spelet satt alltså närkamper, avslut och passningar, detta tror jag dels berodde på att det var final.

Om vi ser framöver nu när det stundar gruppspel mot ett gäng lag. Vad tror du om er grupp?

– Det är några nya lag jämfört med förra året, Warberg, Träslöv, Kungälv och Lindås. Vet inte så mycket om dessa lag mer än att vi mött dem några gånger när vi spelade som 02-lag för några år sedan. Det är starka lag som blir tuffa motståndare i år. Övriga lag spelade vi mot förra året men det är svårt att veta hur starka de är eftersom det är ny årgång nu.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar