JAS-bloggen
Intervjuer

Klara för semifinal – gruppfinal stundar imorgon: ”Med rätt inställning så är vi svårslagna”

Först ut under fredagen på killsidan var C-gruppen där det skulle spelas två omgångar innan fredagen var över.

Ledberg hade i sin grupp RIG, Sirius och Lindås, där förhandstippningen från bland annat bloggen var att RIG och Sirius skulle gå vidare. – Tankarna som gick inför gruppspelet var att vi såg RIG som favoriter. Sedan så var det öppet om vilka som mer skulle gå vidare, säger Isak Badic till bloggen.

Man inledde med en nyckelmatch mot Lindås, där egentligen tre poäng var ett måste om man ville slåss om topplatserna. – Inför matchen mot Lindås, så pratade vi mycket om att våga spela vårt spel och tro på oss själva. Vi kände att om vi gör en bra insats så hade vi stor chans till 3 poäng.

Det inledde dock lite knackigt och ställningen var 0-0 efter period 1, en typisk inledande period.Efter period 1, så sa vi inte något speciellt, utan vi ville bara höja oss ett snäpp, då vi hade en sömnig inledning.

I den andra vaknade man dock till liv, gick upp till 2-0 och Lindås sena reducering hjälpte inte när Ledberg tog tre tunga poäng. – Det vi gör bra i matchen överlag, är att vi krigar in i det sista och ger oss aldrig!

Efter ett par timmars laddning så ställdes man mot Sirius och då Sirius förlorade sin första match mot RIG, så blev den av extra speciell karaktär. – Det vi snackade om inför Sirius matchen, var att vid vinst så skulle vi bli klara för semi. Så vi förstod innebörden av matchen och att det var mycket som stod på spel.

Badic själv såg till att ge sitt Ledberg en 1-2 ledning efter period 1 med sitt sena mål, men i den andra så kunde man rycka upp till 1-5. – Jag tycker att resultatet speglar matchen, då vi är det bättre laget och vinner rättvist. Under hela matchen så hade vi koll på de och det kändes ganska lugnt.

Sirius reducerade två gånger om, men Ledberg vann till sist och spelade därmed till sig en semifinalplats. – Det vi tar med oss från matchen är att vi är en lagmaskin och att när vi krigar och har rätt inställning så är vi svårslagna.

Tidigt imorgon väntar en ren gruppfinal mot RIG. – Det som krävs imorgon för vinst, är att vi gör en bra prestation defensivt. Samt att vi sätter dit de chanser som vi får.

Foto: Niklas Asplund. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar