Gulddrömmen lever inför dag två: ”Behöver sätta våra chanser”

Fredagen rivstartade med dubbla omgångar i JAS-grupperna och det var damernas A-grupp som gick igång tidigast.

Kalmarsund anlände till Innebandyfesten med en 9-0 seger mot Lockerud i kvalet och hade IKSU, Nacka och Lindome i sin grupp, den gruppen på förhand som kändes tuffast. – Att den var svår absolut men att det inte var något som skulle hindra oss från att spela vårat spel och slåss om guldet, säger Julia Jakobsson till bloggen.

I sin första match så hade man Nacka på schemat. – Vi visste hur dom spelade och visste hur vi skulle agera i dom olika situationerna och köra vårt spel.

Tack vare en sen reducering i period ett så hade man häng inför period två där då Nacka ledde med 2-1. – Riktigt bra, vi får upp tempot, vi har spelet och vi äger mycket boll men tyvärr sätter vi inte alla chanser.

Drygt 14 minuter in i period 2 så kunde man även kvittera, men bara någon minut senare så kunde Nacka på nytt återta ledningen. – Det kändes som att vi ägde hela matchen men vi satte inte våra chanser.

Det blev alltså förlust med 3-2, men trots det fanns det många punkter att ta med sig. – Absolut, det är mycket vi kan ta med oss. Kämpainsatsen och att vi jobbar för varandra i 40 minuter.

I match två som spelades ett par timmar senare blev det på pappret än tuffare när IKSU väntade. – Vi visste även inför denna matchen hur dom spelade och vilka som var deras starkaste spelare.

Det blev dock en målsnål historia, 0-0 efter den första perioden och matchen slutade faktiskt 0-0 till sist där lagen alltså fick dela på poängen. – Att det står 0-0 får vi för det första tacka våran målvakt Emmy Sjögren och sen att vi även i denna matchen kämpar för varandra.

Imorgon ställs man mot Lindome och där är vinst ett måste, samtidigt som Nacka slår IKSU samt att man behöver se till att ha bättre målskillnad än just IKSU. Men för Kalmarsunds del så gäller vadå? – Att vi fortsätter som vi gjort men sätter våra chanser.