JAS-bloggen
Inför match

Hemmaplansfördelen är ingen press: ”Väldigt motiverande för oss”

Till mångas glädje så kunde Växjö kunde kvalificera sig för Innebandyfesten på hemmaplan.

Växjös fjolårssäong som kan klassas som ett lättare ”fiasko” då man rök i slutspelet mot FC Helsingborg i en match där man var ganska rejält favorittippade. – Det fanns en viss oro att samma fiasko skulle ske igen, men samtidigt så är detta sista året för oss 00or i JAS. Känslan har dock inte varit kniven mot strupen, utan mer att det är nu eller aldrig, säger Oliver Ericsson till bloggen.

Man kunde spetsa laget med Rasmus Carlsson och Ludvig Öberg som kom tillbaka från lokalkonkurrenten Hovshaga och som kände många i laget sedan tidigare. – Många hade en bra känsla inför säsongen med tanke på hur vårt lag såg ut på pappret. Att vi skulle slåss om topp3-platserna var något som förväntades av oss.

Växjö vann en tuff grupp före lag som Jönköping, Hovslätt och Fagerhult vilket är ett klart imponerande facit. Ericsson som varit skadad har dock inte kunna medverka. – Då jag varit skadad hela säsongen så kan jag inte riktigt uttala mig om laget spelmässigt. Men jag tycker det är viktigt att vi fått känna på de tuffa matcherna redan i gruppspelet.

Vinsten gjorde att man ställdes mot K-gruppens trea som blev Åstorp Kvidinge där man vann med 8-4 efter en trevande start. – Vi var det spelförande laget matchen igenom, trots att Åstorp var starka i andra perioden. 8-4 får jag ändå vara nöjd med även om vi inte riktigt lyckades komma upp i den nivå som vi ville.

Än tightare blev det i omgång två när man tog sig till Göteborg för att möta FBC Lerum där matche gick till sudden innan Ludvig Öberg avgjorde. – Måste först hylla Lerum som bjöd upp till en riktigt bra match. Nu blir det finslipa detaljerna så mycket som möjligt. Kommande matcher kommer förmodligen vara lika jämna, om inte jämnare, så då gäller det att vara så väl förberedda som vi bara kan i alla moment.

Tills nästkommande helg har man lottats in i en oerhört tuff grupp mot Pixbo, Falun och Nykvarn. – Spännande grupp där alla har möjligheten att gå vidare. Mot Pixbo brukar det alltid vara jämna matcher ända till slutsignalen, ser fram emot den matchen. Har inte mött Nykvarn sedan ”RIG-gänget” lirade där, men kan ändå konstatera att dom definitivt fortfarande är ett topplag. Falun vet jag inte mycket mer om än att dom har vunnit mot AIK vilket är starkt, samt att dom har några skickliga grabbar som spelar i SSL.

Festen på hemmaplan, är de enbart positiv eller medför det en viss press också?

– Jag spelar hellre i laget som har hemmaplan under festen än att få möta det lag som har hemmaplan. Tror publiken och stödet kommer vara väldigt motiverande för oss!

Guiden på Växjö finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar