JAS-bloggen
Inför match

Fjolårsmissen ger chans till revansch: ”Sista året som junior”

Mitt i Storvretas frammarsch, Hagundas SSL-kval och Sirius slutspelslycka den här säsongen så kan Uppsalaborna även glädjas åt att Sirius JAS-lag kvalificerade sig för Innebandyfesten.

Extra speciellt blir det med tanke på att man förra året missade chansen att för andra året i rad spela Festen på hemmaplan. – Det har funnits en stor revanschlust då det är sista året som junior det här året, säger Oliver Raudasoja till bloggen.

Sirius lottades in i C-gruppen, en grupp som på förhand kändes som en av de svagaste i landet även om det fanns tuffare matcher. – När vi satt och prata om gruppen i laget så kände vi väl att det kunde bli rätt tufft där uppe i toppen. Vi hade inte så bra koll på vissa lag osv, men vi visste att det var en betydligt svagare grupp.

Sirius vann dock gruppen på ett imponerande sätt med enbart ett fåtal poängtapp på vägen. – Ja det blev hyfsat enkelt, men jag tycker personligen att vi tappar för mycket onödiga poäng mot lag som vi verkligen ska slå. Vi vinner ju trots allt gruppen så något bra lär vi gjort!

Man stötte på Hagfors/Edebäck i sin första playoffmatch, ett lag som tagit sig dit före ett lag som IBF Örebro som många trodde på förhand. Hemmalaget vann dock bekvämt i slutändan. – Det var väl rätt stabilt, man var sjukt nervös innan matchen. Men under matchens gång så blev man aldrig riktigt orolig om jag ska vara helt ärlig.

Tuffare blev det i omgång två när ett taggat Salem kom på besök och det slutade till sist med en 10-8 seger där matchen avgjordes sent. – Det vi kan ta med oss från matchen är väl att vi sliter runt hela planen, samt rycker ifrån och tar tillbaka ledningen trots att det brukar vara tungt att tappa ledningen med 4-1 eller vad det var.

Sirius kommer ställas mot RIG, Ledberg och Lindås, där man inleder med att möta RIG direkt. – Ja det är ju tre bra lag som vi ställs mot även duktiga individuella spelare. Spelar vi bara vårt spel är det lugnt tror jag.

Vad för styrkor i ert spel ser du att ni kan nyttja under Festen?

– Det vi kommer utnyttja är väl vårt spel över hela banan och det hårda slitet. Sen har vi några duktiga målskyttar som är beredda att avgöra matcher!

Sirius guide finns här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar