JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – Nykvarns IF/IBF Ungdom

Nykvarn har på nytt tagit sig till Innebandyfesten på HJ-sidan trots att man genomfört en imponerande generationsväxling.

Nykvarns IF/IBF Ungdom

Först hade man en generation där Karl Johan Ahlroth var den klart lysande stjärnan i sällskap med William Broberg, Oscar Fondelius, Mattias Karlström och ett par till. Sen tog 99-kullen med Rigogiannis, Wahlgren och Lukas Svensson över. Förra året blev det en plats på Festen och när man i år gjorde något av en nystart med att växla in flera unga killar födda 01-03 som inte hade känt på det alls mycket innan så trodde nog inte många att man skulle få den effekten man fått.

Man hamnade i F-gruppen som på förhand sågs som en av de tuffaste i landet med motstånd som Salem, Linköping och Ledberg. Än tuffare såg det ut att bli när man under säsongen tappade Gustav Granlöf till just Salem. Det stoppade dock inte laget som efter 13 segrar och 3 förluster, kunna vinna gruppen på ett imponerande sätt före Salem och Ledberg. Noterbart är att man under de tre sista omgångarna förlorade mot både Salem och Ledberg, men vann trots det gruppen.

I playoff 1 så tog man emot Vendelsö, en historia som nog många trodde skulle bli något tightare, men som slutade med storseger, hela 11-3 där vi kanske återigen fick ett bevis på att Stockholmsgruppernas kvalité kan ifrågasättas.

I runda två så blev det på pappret en klart tacksam lottning när man mötte Karlstad som hade vunnit sin match mot Gävle. Även här kunde Nykvarn spela en fin innebandy där man i powerplay såg till att vara effektiva och punktera matchen i den tredje perioden. I 7-2 vinsten så var Tim Löfgren Lindgren stor segerorganisatör.

Nykvarn kommer ställas mot Växjö, Pixbo och Falun Ungdom, en grupp där Pixbo ses som en knapp favorit och där de andra lagen skuggar bakom. Samtidigt så har Växjö ett hemmastöd som kan räcka långt.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp F

Poängsnitt: 2,44

Bästa poängplockare:

  1. Liam Arvidsson, 36 poäng
  2. Tim Löfgren Lindgren, 33 poäng
  3. Edward Ceder, 24 poäng

Mest mål: Liam Arvidsson, 22 mål

Mest assist: Tim Löfgren Lindgren, 20 assist

Mest utvisningsminuter: Liam Arvidsson, 16 minuter

En spelare att följa:

Sebastian Theorin – Den unge backen som till hösten kommer gå på RIG. Spelar trots sin unga ålder med pondus, har en fin blick för spelet, ett bra driv och är duktig åt båda hållen. Klart framtidsnamn.

Tränare Magnus Hultquist säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Viljan att hela tiden jobba hårt för varandra i 60min. Inställningen hos spelarna har varit fantastisk. Vi har även presterat som ett lag i alla matcher och lyckats att hålla en hög lägsta nivå. Bredden i truppen är bra och vi har tre jämna femmor där alla bidrar.  

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

– Motståndet speler ingen som helst roll. Alla lag som är kvar är bra. Vi koncentrerar oss på vår uppgift.

Har du sett några ”trender” i årets JAS? 

– Nej, det kan jag inte säga.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Det finns flera lag, men jag håller RIG som favorit.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar