JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – GS86/Fagerås

Tredje laget ut inför helgen i DJ17-klassen är Värmlanslaget GS/Fagerås.

GS86/Fagerås

För ett par år sedan så hade GS en klart intressant kul med spelare som Frida Nordling, Amanda Rodin, Nelly Swahn och Elise Flognman, men därefter har det avtagit lite.

Under fjolåret anmälde man ett kombinationslag och det gick i slutändan bra rent resultatmässigt, även om man missade en playoffplats på målskillnad mot Skoghall samt Arboga/Köping.

I år placerades man i en snarlik, men klart mindre grupp med motstånd som Lillån, Lockerud, Hagfors och Fröjered. Då gruppen bara innehöll sex lag och det skulle spelas 10 matcher, så blev varje match klart mer avgörande. När GS/Fagerås redan under de inledande omgångarna tappade poäng mot Lockerud och Skoghall så började det genast se tungt ut, men man lyckades reda ut det och slutade på en förstaplats tack vare målskillnad.

Man fick Pixbo på besök i playoffrundan, ett Pixbo som kanske inte kan stoltsera med samma kvalité som för ett par år sedan och lottningen var därmed klart lämplig att kunna avancera ifrån. En 4-1 ledning en bit in i den tredje perioden gjorde att man till sist kunde segra med 5-2 och därmed kvalificera sig för Innebandyfesten.

Där kommer man ställas mot RIG, Lund samt Huddinge och om man kan fortsätta med det fina defensiva snittet så har man god chans att kunna sno åt sig en plats i semifinalen. Man har många spelare som spelade SDF-SM för Värmland som borde kunna nyttja en viss rutin av att spela tuffare matcher. Det ska tilläggas at man även kommer spela i DJ18-klassen och det återstår att se hur det påverkar lagets ork till sist om det skulle bära långt. 

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp B

Poängsnitt: 2,1

Bästa poängplockare:

  1. Ella Johansson, 12 poäng (mer mål)
  2. Elin Gullberg, 12 poäng
  3. Cornelia Grytzelius, 9 poäng

Mest mål: Ella Johansson, 8 mål

Mest assist: Elin Gullberg, 5 assist

Mest utvisningsminuter: Cornelia Grytzelius & Liv Johansson, 4 minuter

En spelare att följa:

Norea Flognman – En anledning till det fina snittet sett till antal insläppta mål. En säker utpost längst back, reaktionssnabb och aktiv och har förmågan att spika igen totalt.

Tränare Pär Johansson, säger följande: 

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Vår styrka är utan tvekan den kraft som finns i laget – här betyder laget betydligt mer än jaget. Tjejerna har väldigt många fina kvaliteter, men den största sitter i skallen – de tar till sig taktiska detaljer på ett imponerande sätt och ger aldrig upp. Sedan har tjejerna tagit rejäla kliv på sin utvecklingsresa och visat prov på riktigt fin innebandy under säsongen.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den? (räknar med att den kommer närsom)

-Det är givetvis en mycket tuff grupp och så ska det väl också vara på den här nivån. Vi har stor respekt för alla andra lag och kommer att få slå ur underläge – men vi ska ha riktigt roligt och förhoppningsvis bjuda på bra spel.

Har du sett några ”trender” i årets JAS? (Tex försvarsspel, prioritering av JAS eller liknande)

-Svårt att säga – det som har präglat vår serie (då ju två lag drog sig ur) är att varje match har haft så stor betydelse. Detta har nog gjort att det har blivit något mer tillknäppt spel än vanligt.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

-Jag ser, kanske inte helt överraskande, RIG som favoriter i både DJ 17 och DJ 18.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar