Tacksam lottning för Talangfabriken som är klara för festen: ”Vann tuffaste gruppen”

Talangfabriken Nykvarn har genomfört en generationsväxling, men kan trots det på nytt stoltsera med en plats på Innebandyfesten där man gör upp om SM-guldet.

Efter gruppvinsten så ställdes man mot Vendelsö i playoff 1, där man vann säkert. – Vi tog med det hårda slitet från laget och det sköna liret vi fick till mot Vendelsö, det var en go känsla efter vinsten så vi var taggade, säger Edward Ceder till bloggen.

I gårdagens match när playoff 2 spelades så tog man emot Karlstad som i sin första match vann mot Gävle i en målrik och händelserik historia. – Vi visste inte jättemycket om Karlstad innan matchen, dem har några sköna lirare men vi försökte fokusera mer på vårt spel och vad vi skulle göra vår grej för att vinna.

Även om Karlstad tog ledningen så kunde Nykvarn i period 1 vända till 2-1 och sedan i den andra perioden utöka tyllen 3-1 ledning. – Vi känner att vi har matchen bra, 3-1 och deras ända mål var på straff så försvarat kändes tryggt. Men allt kan ju hända i innebandy så vi tänkte inte att nåt var klart än.

Vad pratar ni om inför period 3?

• Vi surra om att fortsätta det hårda slitet. Men vi hade inte riktigt fått de lir vi ville ha, så vi sa att vi skulle försöka äga mer boll spela runt och inte spela svåra passar och chansa för mycket.

I den tredje perioden så kunde Nykvarn nyttja sitt andra powerplay i matchen och till sist sno åt sig en 5-1 ledning. Ledningen blev för stor och Nykvarn kunde till sist vinna med 7-2. – Det som jag tycker stack ut i matchen var verkligen laginsatsen och försvaret, vi slet bra för varandra. Sen gör Bemström två viktiga kassar i ett vasst powerplay.

Om vi ser till lottningen så har Nykvarn  haft en något lyckad sådan, då man sluppit att möta några av de mer uttalade favoriterna på förhand, vilket man själv är medvetna om. – Klart vi mött lite lättare lag och kanske haft lite tur med lottningen men samtidigt har vi gjort oss det förtjänta genom att vinna enligt mig den tuffaste gruppen.

Inför Festen, vad behöver ni jobba på att förbättra?

– Festen är inte långt vi behöver jobba på att hitta bollrullet och formtoppa oss inför festen. Sen kan man nöta på detaljer som frislag och olika varianter.