Storlaget klara för Festen – Lundmark leverade

Under lördagen inleddes playoff 2 där Falun stod som hemmalag och tog emot AIK, en match som på förhand mellan två lag som är mer av "upcoming" denna säsongen av olika anledningar.

Falun som förra helgen besegrade Storvreta på hemmaplan med 8-4. – Vi gör en okej match mot Storvreta tycker jag, vi kommer väl inte riktigt upp i den nivån vi kan men vi gör det ändå bra med tanke på att vi vinner matchen och de är det som räknas, säger Isac Eriksson till bloggen.

AIK kom från en 8-6 seger mot Sundsvall och sågs på förhand som ett klart tuffare motstånd. – På förhand trodde vi att de skulle bli en väldigt tuff och jämn match, som de blev i 2 perioder tills vi drog ifrån med några bollar. Vi kom upp i den nivån vi kan.

I period ett så kunde man nyttja ett av sina två powerplay, samt döda ett boxplay. – De är ju alltid skönt att få in ett snabbt mål och även döda ett boxplay vilket ger oss energi, jag tycker vi gör det bra, vi skapar lägen och håller hyfsat tätt bakåt.

I period två så kunde Falun vara effektiva och ta initiativet i matchen och gå upp till 3-1. – Dom hade mer boll än oss så vi väntade och utnyttjade deras misstag och kontrade in bollar vilket dom inte var bereda på. Vi var effektiva när vi väl fick lägen.

Målrikare blev det i period tre då målen började trilla in för båda lagen, men det var fortsatt Falun som var i förarsätet. – AIK har några vassa lirare och när vi ledde med 4-2 kan allt hända, sen fick dom ju några bra lägen som dom inte förvaltade riktigt.

Till sist vinst med 9-5, vad kan ni ta med er till Festen?

– Vi har bra energi och vi sätter våra lägen. Jag tycker vi gör en väldigt bra match och vi har en bra stämning i laget.