JAS-bloggen
Inför match

H2H med Kjellberg/Wahlström: ”Deras styrkor ligger i offensiven”

AIK tar emot ett Sundsvall som i sista omgången kunde säkra sin slutspelsplats. AIK:s Hannes Kjellberg och gästernas Gabriel Wahlström säger följande inför matchen.

Ni kommer från ett precis avsluta gruppspel. Vad tycker ni om det?

Hannes: Gruppspelet har gått bra, dock väldigt nervigt kring vem som skulle få första platsen. Det krävdes ju tillslut att andra lag skulle hjälpa oss för att vi skulle komma 1:a, men nu står vi här som gruppsegrare och vi är klart nöjda med gruppspelet iallafall.

Gabriel: Ett helt okej gruppspel där vi för det mesta gör vad vi ska, två matcher mot Wibax där vi inte lyckas stänga matcherna och även Umeå city där vi ska ta tre pinnar. Men överlag är jag nöjd med en andra plats fast vi gör det mer spännande än vad det borde varit.

Playoff är alltid speciellt. Vad har fokus legat på under den sista tiden?

Hannes: Då vi har play off till SSL samtidigt så har väl fokuset varit delat, både på jas och SSL. Men fokuset ligger på att vi måste koncentrera oss till 100% då vi vet att alla vill slå oss.

Gabriel: Eftersom vi blev klar för slutspel den sista omgången så har vi inte kunnat lagt så mycket fokus på just slutspelet men vi har försökt att hitta formen inför helgen med träningar och lite rehab.

Era motståndare, vad vet ni om dem och deras förväntade styrkor?

Hannes: Tyvärr så har jag inte haft någon större koll på Grupp A, det enda jag vet är att Sundsvall kom tvåa i samma grupp som RIG, och det är väl bra i sig att komma högt upp i samma grupp som RIG. Jag får dock känslan av att Sundsvall är ett riktigt krigarlag som aldrig ger sig så matchen kommer bli tuff för oss.

Gabriel: Vet att AIK har en bra trupp med 5-6 spelare i allsvenskan, inte så mycket bättre koll än så men skulle tro att deras styrkor ligger i offensiven med tanke på att dom gjort överlägset flest mål i serien.

Ser ni att det finns något lag som får bära favoritskapet här i matchen?

Hannes: Favoritskapet är absolut på oss, vi var laget som värvade flera så kallade stjärnor osv. Många har tippat oss som top 3 på festen osv, så att favoritskapet ligger på oss råder det ingen tvekan om.

Väl mött i Råstaparkhallen…AIK HJ väntar.

Gabriel: Favoritskapet lägger jag över på AIK med tanke på att dom vann sitt gruppspel och har hemmaplan, men gör vi en så bra match som vi kan göra och Melker Grönholm och Eric Dieckelman är lika bra som dom alltid är så kommer vi vinna matchen. Ses i sarghörnet!

Guiden till matchen finner ni här!

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar