JAS-bloggen
Listor

Här är spelarna klubbarna kan värva till hösten: ”Hade tagit dem till slutspel”

Vi har ett par veckor kvar av årets säsong, men så småningom kommer lagen redan nu börja ladda inför den stundande säsongen. Bloggen har listat värvningar som till hösten skulle kunna vara aktuella. Vissa mer sannolika än andra,

Casper Härnborg, från Mullsjö AIS till Hovslätts IK – Hovslätts legendariska förstafemma fortsätter leverera och kommer göra så fortsatt framöver (förutsatt att alla stannar ett år till). Leo Olsson och Wille Knuthas lär få än mer chanser i SSL, men frågan är om det fortsätter ske via en dubbellicens. Utöver det så har man inte riktigt den bredden i JAS-laget även om Alexander Flodin nu på senare tid tagit en backposition och avlastat Olsson/Eriksson något. Flodin gör nu sin sista säsong och att få in extremt defensiv duktig back i form av Härnborg som skulle kunna stärka upp lagets andrafemma rejält hade varit välbehövligt för laget. 

Elvis Holm, från IBK Lund till Bjärreds IBK – Lund är i år ett slutspelslag och kan vara oberäkneliga, men till nästa säsong så kommer lagets topp tre placerade i poängligan att bli för gamla. Bjärred är ju ett av de nya gängen i år, ett lag byggt på en stomme med 01:er där flera av dem har meriter från stadslaget. I år missar man slutspelet med ett par poäng, men sett till de fyra bäst placerade lagen så är man det gäng som kommer ha mest snarlik trupp till hösten. En drömvärvning vore Elvis Holm, Lunds tekniske forward som hade spetsat till truppen och garanterat tagit dem till slutspel. 

Edwin Jonsson, från Partille IBS till Lindås IBK – Rivaliteten mellan lag som Pixbo och Lindås finns, även med tanke på det geografiska. Till skillnad från Pixbo dock så har Lindås en bra 01-kull och har satsat på den ett par år igenom. Inför den här säsongen var man smart att plocka in namn som Hannes Karlsson och Daniel Alsén som nu har ett år kvar. Ett Partille som tappar många 00:er ser ut att behöva värva för att bli starka. Klubben halkade  ner till division 2 och Jonsson som är en av distriktets mest lovande borde kanske spela högre än så. I Lindås finns forne lagkamraten Adam Gredenhag och skulle Lindås få in Jonsson skulle man kunna mönstra två bra kedjor. Bergqvist-Jonsson-Lövdahl, Ahlsén-Gredenhag-Karlsson. 

Emil Jacobsson, från Ledbergs IBF till Linköping IBK Ungdom – Ledberg kommer tappa flera viktiga 00.er och framförallt kommer avbräcket i form av Melker Hemmingberg bli kännbart. Linköping å andra sidan har kanske svajat något i år, men har sina bästa kullar födda 01-02 (där även Ledberg är starka ska tilläggas). Jacobsson är dock bekant med många sedan framgångarna i SDF-SM och en sådan spelare skulle kunna avgöra vilket som blir stadens bästa lag i slutändan där det annars känns som relativt jämnt skägg. 

Isak Forsberg, från IK Sirius IBK till Storvreta IBK – Redan inför den här säsongen så tog stora delar av Sirius 02-lag klivet över till Storvreta och påbörjade där en rejäl satsning. Sirius ser starka ut i år, men tappen av Solander, Norén, Sääker och Loklint kommer bli kännbara till hösten. Drömmen vore väl såklart att få Filip Eriksson, men då krävs det nog att Storvretas SSL-lag lockar med en hel del. Forsberg är ett klart mer rimligt alternativ, en av Sirius mest lovande spelare och som bemästrar flera olika positioner. En återförening med forna lagkamrater hade blivit spännande. 

Simon Möller, från Lillån IBK till IBF Örebro – Kom till Lillån i år har och har fått en del förtroende även i Allsvenskan med sitt tempofyllda spel. Örebro hade i år ett mellanår där tongivande spelare som Emil Ruud och Isac Hjelm till stor del fokuserat på SSL-spel. Till hösten har dessa spelare sin sista chans och tillsammans med yngre spelare som tagit kliv (Emil Saverstam, Malte Eriksson, Joakim Andersson) och något nyförvärv så kan man bli farliga. Möller med sin spelstil hade kunnat göra mycket nytta och Lillån kommer ju på pappret bli ett mycket svagare lag till hösten då man tappar sina tongivande 00:er. 

Oliver Sandberg, från Skattkärrs IK till Karlstad IBF Ungdom – Har två år i rad spelat på en dubbellicens med klubbens allsvenska lag och är egentligen alldeles för bra för att spela i Skattkärr. Karlstad har en klart godkänd 01-kull där flera fått testa på spel i A-laget iår och en värvning av Sandberg hade kunnat göra laget till en stark utmanare nästa år. 

William Johansson, från Sandvikens AIK till Gävle GIK – Sandviken och Gävle har en viss rivalitet, men det är Gävle som är i förarsätet. Gävle tog ju en slutspelsplats i år och 01:erna med Alexander Lind i spetsen har ju varit något man hoppats på i flera år. RIghfattade Johansson är kanske utöver Lindh, distriktets mest spännande spelare och bjöd på flera individuella nummer i SDF-SM för Gästrikland, bland annat mot Västsvenska. Teknisk, snabb och rutin från seniorspel borde göra honom till ett solklart värvningskap för Gävles del om man vill fortsätta utmana i toppen. 

Noah Alex, från Hovshaga AIF till Växjö IBK Utveckling – Växjö har lyckats ta sig till Fäste i USM-klassen och har flera bra 02:er av hög klass. Inför höstens säsong så kommer man tappa många tongivande 00:er, men övergången ska man klara smidigt. Ludvig Öberg och Rasmus Carlsson tog klivet tillbaka till Växjö inför den här säsongen och skulle man kunna få med sig bollgeniet Noah Alex på tåget inför nästkommande säsong så har man ett ruggigt bra lag. 

Tobias Antonsson, från Salems IF till Nykvarns IF – Kampen mellan de här två lagen fortsätter åren igenom. I år har man tampats om förstaplatsen i gruppen där Nykvarn vann till sist. Nykvarn kommer på sin minuslista till hösten ha Liam Arvidsson, Sebastian Theorin, William Törngren och Lukas Bemström (om jag fattat det rätt). Salem kommer ha kännbara avbräck i Patrik Gustavsson, Granlöf och Thorberg, tre spelare som samtliga nosar på U19 och där Gustavsson är given. Nykvarn kan fortsätta bygga på sin 03-kull och spetsa det med ett par duktiga 01-02. En värvning av backpjäsen Magnusson hade gjort gott i de bakre leden när man tappar de andra. 

Philip Ehrenpreis, från IBF Offensiv Lidingö till Bele Barkarby IBF – Offensivt duktige Ehrenpreis spelar nu division 2 på A-lagsnivå och kombinerar det med JAS-spelet. Laget har ju ett par poäng upp till en slutspelsplats, dock i en hyfsat svag grupp ska tilläggas. Bele Barkarby kan till nästa säsong ha ett riktgt starkt lag om man får behålla sin trupp och kan man spetsa det med en av Stockholms mest lovande spelare som återfinns i ett ”mindre” lag så blir man oerhört farliga. 

Emil Wiklund, från Gamla Stan IBK till IBF Dalen – Dalen gjorde en snarlik från värvning förra året med Albin Carlsten. Ska man ta nästa tongivande pjäs från Gamla Stan? Wiklund har noterats för en del poäng säsongen igenom i flera olika miljöer. Dalen har kanske i år inte presterat på topp rakt igenom, men man har många 01:er och nästa säsong kan man på pappret bli betydligt farligare, speciellt med något nyförvärv. Kan Wiklund vara den?

David Bergman, från IBK Lidköping till Vara IBK – IBK Lidköping har egentligen bara ett A-lag och nästintill inget under det, glappet är enormt. 03-04 laget är ganska svagt och inget man i nuläget kan bygga ett JAS-lag på. Vara har ju haft något av ett mellanår, men ska vara som bäst nästa säsong. Bergman är Lidköpings klart bäste spelare och har under säsongen tränat med klubbens A-lag hyfsat regelbundet trots att han är född 2003. Om IBK inte kan få till någon bättre träningsmiljö så hade en intressant JAS-säsong i Vara kunnat locka.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar