JAS-bloggen
Intervjuer

Full pott krävs för playoff: ”I slutändan är vi det starkare laget”

Skälby/Tillberga har under säsongen smugit med i D-gruppen och därmed satt sig i ett helt okej utgångsläge inför slutforceringen.

Under fredagen väntade en nyckelmatch mot Bele Barkarby på bortaplan, en av toppkonkurrenterna och minst en poäng behövdes. – Vi snackade innan matchen om att det kommer bli en svår match och Bele är ett bra lag. Men vi hade bra energi och sa att vi skulle gå ut och spela enkelt och göra de vi tränat på länge, säger David Iggström till bloggen.

När de möttes tidigare under säsongen så var det Bele som vann en tight match med uddamålet. – Jag minns att vi hade ledningen inför tredje med 2-1 och att vi var vakna i försvaret och höll dem utanför. Sen blir vi lite trötta och de gör två mål i slutet av tredje. Men i helhet så gjorde vi en bra match trots förlust.

Efter två spelade perioder så var matchen jämn, ställningen var 2-3 och lagen följdes åt. Matchen var lika jämn som siffrorna visade. – Ja det skulle jag vilja säga, båda lagen skapar många chanser och spelar bra. De blev lite att båda lagen jagade varandra när en av oss tagit ledningen och inget lag gav aldrig upp.

Den tredje perioden blev desto mer målrikare från båda lagen, men det var inget man hade pratat om på förhand inför den tredje perioden. – Nej vi sa inget speciellt om att vi skulle köra på mer utan vi forsätter spela som vi gjort innan och vi tyckte vi ställde till de rätt bra för Bele. Sedan blir det att båda lagen vill fram och avgör vilket gör att de kommer till mer farliga chanser.

Till sist blev det en poäng efter en sen kvittering från Skälby/Tillberga, en poäng som kan bli livsviktig i slutändan. – Jag tycker att vi ligger rätt på plan och täcker mycket skott, sen får vi mycket energi från sidan som gör att vi verkligen forsätter jobba. Sen tycker jag att vi är effektiva när vi får lägen och sätter dit bollen.

Under de sista två matcherna krävs det nu att man slår Västerås och Ekerö, samtidigt som Ekerö förlorar mot Bele, ett inte alls omöjligt scenario. – Jag tror att vi har stora chanser mot båda lagen och om Bele vinner mot Ekerö hänger mycket på oss och att vi vill vinna. Båda matcherna kommer bli tuffa och inget lag kommer vika ner sig, men i slut ändan är vi de starkare laget.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar