Stark avslutning säkrade playoff: ”Ska fortsätta vara ödmjuka”

Under onsdagen så spelades en av de klart mest intressanta matcherna på förhand i damernas A-grupp när RIG och IKSU ställdes mot varandra.

En av årets nya RIG:are är Malin Lindgren som kommer från Telge som nu gjorde sitt andra derby mot IKSU i JAS. – Innan matchen var det nervöst, men jag var självklart väldigt taggad eftersom det stod mycket på spel. Jag visste att det skulle bli en rolig och jämn match då det alltid är det mot IKSU, säger Lindgren till bloggen.

Det första mötet under hösten vann då hemmalaget IKSU med 7-4. – Jag kommer ihåg att den matchen var ganska lik denna, det var mycket chanser för båda lagen och högt tempo.

Efter den första perioden så hade båda lagen hunnit spräcka målnollan och det två gånger om. – Det kändes som att vi inte riktigt var med, vi stod lite på hälarna och det kändes lite stressigt.

Den andra perioden gick istället till IKSU:s fördel och den vann man med 0-2. – Inför tredje vet vi vad som krävs för att vända matchen, vi säger att alla ska vara ödmjuka och se till att hela tiden vara på tårna. För att kunna utnyttja varje tillfälle som ges och skapas under matchen.

Man lyckades två gånger om hitta nätet i den tredje perioden och kort därefter tog IKSU timeout. Det blev dock istället RIG som lyckades dra det längsta strået efter det. – Innan IKSU tog timeout visste vi hur vi skulle spela när dom tog ut målvakten. Vi fick direktiven att hela tiden följa sin spelare och ligga i skottäck.

Det var Lindgren själv som stod för de två sista målen. – 5-4 målet började med att vi satte en hög press mot Iksus backar, efter första pressen stod Annie upp och lyckades få bollen. Sedan droppade hon den till Vilma som sedan passade mig. Först så hamnade jag fel, men lyckades ändå få igenom ett skott.

– 6-4 målet spelade vi 5 mot 6 och vi fick ett frislag, som Hanna passa en långboll och jag lyckades ta ned och kommer runt min spelare när jag sköt in bollen i öppet mål.

Tre poäng på kontot och säkrat avancemang. Vad ska ni fokusera på i de två sista matcherna?

– Vi ska fokusera på att fortsätta att spela vårt spel så bra som möjligt samtidigt som vi ska fortsätta att vara ödmjuka och att ta en match i taget.