JAS-bloggen
Intervjuer

Succén fortsätter efter SDF-SM: ”Känns som att man kommit en bra bit på vägen”

När Camilla Granelid presenterade den senaste u19-truppen till Bosön med spelare födda 2001-2002 så var det flertalet bekanta namn, men även ett par namn som kanske inte är lika igenkända av olika anledningar.

En av dem är Hilma Liebgott som under januari representerade Småland i SDF-SM där laget tog sig till final till sist där det blev förlust mot Stockholm. – Vi gjorde en jättebra turnering och det gick mycket bättre än jag förväntade mig då vi hamnade i en av de tuffaste grupperna. Att det gick så bra tror jag berodde på allas vilja och delaktighet i alla matcherna, säger Liebgott till bloggen.

För hennes egen del så levererades det starkt och hon belönades med en plats i Allstar-team samt att hon placerade sig högt på Innebandymagazinets talanglista. – Jag är ändå nöjd, tror inte det hade kunnat gå mycket bättre individuellt än vad det gjorde. Jag visste ju att det var tufft motstånd och en stor skillnad från vad man är van vid så det är kul att det ändå gick så pass bra. Varken allstar team eller att komma top 10 på talanglistan var verkligen inget jag förväntat mig!

Liebgott som representerade Craftstaden Oskarshamn inför turneringen, gjorde i slutet av januari klart med allsvenska Kalmarsund. – Idén har sen i höstas funnits där men ett klubbyte var inget jag tänkte ta tag i förens till nästa säsong. Jag har på senaste tiden varit väldigt sugen på att byta och när Kalmarsund kontaktade mig och så kändes de bäst för min egen del och utveckling.

Via hennes ålder där hon är född 2002 så kommer hon i den blåa tröjan få chansen att spela både Allsvenskan samt i Juniorallsvenskan där hon hunnit göra debut i båda lagen. – Som jag har förstått det så ska jag bara spela JAS och allsvenskan men allsvenskan går alltid före ifall det skulle krocka.

Nästa positiva besked kom här i veckan där hon fick en kallelse till Bosön, tillsammans med 43 andra spelare i åldern 2001-2002. – Väldigt kul och spännande. Det känns som at man kommit en bra bit på vägen och att få känna på landslagsverksamheten ska bli väldigt roligt. Jag har ju vetat om att det skulle vara ett läger för 01-02 men att jag skulle bli kallad var inte alls förväntat.

Vad känner du själv att du vill utveckla för att kunna ha chans på landslagsspel och liknande?

– Min fysik framförallt, det är nog ofta det jag faller på. Behöver bli starkare för att klara av hårdare och tuffare spel framöver. I spelet så kan man nog förbättra allt och det försöker jag med hela tiden både på träning och match. 51869011_259632128265274_7948886271823183872_n

Foto: Ludvig Gustafsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar