JAS-bloggen
Intervjuer

Från Stockholm till Skåne: ”Blev självklart att jag skulle börja där”

För den uppmärksamme så kunde man se en spektakulär övergång under hösten när Wiggo Hanson tog klivet från Stockholmsklubben Offensiv Lidingö till Skånelaget Lomma.

Det finns i frågan en förklaring till varför det blev just en sådan flytt som ändå innebar en stor förändring. – Jag är född i Skåne, vi flyttade upp till Stockholm på grund av att mina föräldrar behövde jobba i Stockholm hela tiden. Vi har bott på Lidingö i 13 år och kom fram till att vi skulle flytta tillbaka för att vi har hela släkten i Skåne och väldigt ofta åker ner, säger Hanson till bloggen.

Att det blev just Lomma fanns det även det en förklaring till, även om det fanns en annan klubb inblandad i diskussionerna när det skulle väljas. – När vi tidigare bodde i Skåne, så bodde vi i Lomma. Medan vi höll på med flytten hit ner så bodde jag själv hos vänner till familjen. Vi har största delen av släkten i Lomma och därför blev det självklart att jag skulle börja där. Jag valde mellan Lomma och Bjärred, men på grund av skolan och resandet så blev det Lomma.

Under hösten så fanns det ett påtagligt mål för Hanson, likväl som för så många andra spelare födda 2002. – Jag tyckte att jag presterade i Lomma och att allt flöt på bra men när jag kom med i skånelaget så kändes det extra roligt med innebandy och de ända jag såg framåt för var SM! Mitt mål under säsongen var att komma med i Skånelaget och när jag gjorde det så kändes det som en lättnad och ett av mina steg i min karriär.

Trots att man på förhand sågs som en stark utmanare så blev det för Skånes del respass redan i gruppen och man slutade till sist på en niondeplats efter placeringsmatcherna. – SM har varit mitt absolut bästa minne i innebandy med ett riktigt bra lag och bra sammanhållning. Vi spelade riktigt bra tillsammans och jag trodde från början hela tiden på SM guld. Med mycket oflyt och uddamåls förluster så gick vi inte vidare. Detta är ett minne för livet!

För Hansons del så blev det ett lyckat SM med 11 gjorda poäng på sina sex spelade matcher. Det i sin tur ledde till att det blev ett klubbyte till Höllviken istället. – Anledningen till att jag bytte klubb var att jag under SM kände att mina tränare trodde på mig och gav mig mycket mer speltid än jag själv hade förväntat. I min nya klubb Höllviken så får jag väldigt mycket speltid samt ett offensivt spel, vilket passar mig väldigt bra. 

51646008_810008046001510_6019280391989362688_n

Om vi ser till JAS-spelet i Höllviken så placerar sig laget längre ner i tabellen och även i H2 har det blandats en del och där placerar man sig i nuläget i det övre mittenskiktet. Trots tabellplaceringarna så finns det massvis att spela för enligt Hanson. – Nästa säsong tror jag att vi kommer ligga högt upp i serien eftersom min kedja är 02:or och yngre, nästa år så tror jag det kommer gå riktigt bra.I H2 så går det riktigt bra just nu. Sedan jag börja spela H2 med Höllviken så har vi tre vinster och en förlust. Vi har fortfarande chans för att nå en topp 4 plats och det tror jag på. Jag känner mig väldigt motiverad eftersom jag får spela riktigt mycket i både JAS och i H2. Om man ska känna att man får resultat så gäller det att man spelar tills slutsignalen går, det är också viktigt att man tror på sitt lag och spelar sitt eget spel. Bortsett från serier så tycker jag att man inte ska tänka för mycket på de tutan att man ska först och främst fokusera på att man ska ha riktigt roligt när man spelar.

Vad har du för mål resten av säsongen?

– Jag är bäst på att skjuta, jag står nästan varje dag och skjuter 100 skott, allt ifrån handledsskott till dragskott, detta gör jag för jag vill bli ännu bättre på det jag är bäst på. Jag tror att jag kommer lyckas eftersom jag tränar hårt och fokuserat. Självklart är det utmanande och jätteroligt att få träna med SSL laget i Höllviken där bolltempot är mycket högre.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar