JAS-bloggen
Intervjuer

Fortsätter hålla lagen bakom sig: ”Klart vi känner av pressen”

Utöver alla derbyn som spelades i helgen så var det ett toppmöte i damernas G-grupp som spelades mellan Kalmarsund och Lund.

För Kalmarsunds del på andraplatsen så är det tight där det är flertalet lag som jagar bakom som vill ta sig förbi. – Ja det är klart vi känner av pressen, alla poäng som är kvar är viktiga för oss och vi kan inte slappna av nu, säger Amanda Lind till bloggen.

Hur löd gameplanen inför matchen mot Lund?

  • Vi visste att Lund var ett lag som springer mycket och har bra inviduella spelare. Så vi sa att vi skulle få stopp på dem och sen köra vårt spel framåt med bra rörelse och snabbt bolltempo.

Efter period ett så ledde hemmalaget med 2-1. – Det är alltid kul att leda, men med bara ett mål är det tufft i jämna matcher som denna. Tankarna var mest att vi inte fick tappa detta och att vi skulle hålla det tätt bakåt.

Efter ytterligare 20 spelade minuter så var det fortsatt jämnt, där nu ställningen istället var 3-2 till hemmalaget. – Jag kan tycka att Lund får med sig mer från domarna som kan göra att vi har både Lund och domarna emot oss. Men annars är det en jämn match, båda lagen har mycket boll och har många målchanser.

Lund kunde i den tredje perioden vända matchen, men med drygt två minuter kvar att spela så kunde hemmalaget Isabella Landtreter sätta kvitteringen och spika matchens resultat. – Överlag tycker jag att vi har matchen i stort sett, som sagt får vi mycket emot oss men tycker vi håller de uppe och fortsätter kämpa. Lund är ett bra lag och lyckas göra mål på våra egna misstag.

Om ni ska ta er till playoff, vad kommer krävas då?

– Att vi ska minska på våra egna misstag och hålla tätt bakåt, sen bara fortsätta med spelet vi har framåt och peppa varandra i laget!

51617004_382010849015192_8475637669643157504_n

Foto: Katrin Wirén.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar