JAS-bloggen
Intervjuer

Klassiskt derby med extra krydda: ”Man vill prestera på topp”

Vi fortsätter derbyhelgen med att snacka upp Uppsaladerbyt mellan Sirius och Storvreta, en intressant match ur många perspektiv.

Storvreta kommer från ett kryss senast mot jumbon Stenhagen. – Vi gör inte en så bra match mot stenhagen, vi hade dåligt fokus och vi sättet inte våra chanser, så vi har väl tränat på att försöka sätta mer chanser och täppa till bakåt, säger Benjamin Hafdell till bloggen.

Derbyt mot just Sirius brukar vara en av årets höjdpunkter, något som Hafdell intygar. – Jag skulle säga att ett derby mot Sirius är ett av året höjdpunkter förhoppningsvis ett fullsatt IFU D.

Hafdell är en av flera spelare i laget som inför den här säsongen valde att byta från just Sirius till Storvreta. – Det är klart att det är en extra krydda att spela mot Sirius och sin gamla klubb så vill man prestera på topp.

Tillsammans med just Sirius och Täby så är det dessa tre lagen som ryckt i tabellen och det är i skrivande stund 10 poäng ner till det fjärdeplacerade laget och slutspelsplatserna ser därmed ut att vara nästintill klara. – Vi måste fortfarande ha fullt fokus på alla matcher som är kvar, mycket kan hända.

Vad för nycklar tror du blir viktiga i matchen?

  • Vårt försvarspel kommer spela stor roll i matchen och sedan att vi kan kontra på de om vi vinner boll och sätta våra chanser.

Vem kliver fram och avgör?

– Johannes Rönnmark.

45690779_1921834531203663_1658683083718656000_o

Foto: Eva Ohlström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar