Visade storform mot sitt gamla lag: ”Det är blandade känslor”

Ett annat derby som spelades under fredagskvällen var det mellan Lerum och Partille på damsidan, där det var extra speciellt för en spelare.

För Partilles del där flera av spelarna fått prova på spel i damlaget så har det varit lite ostadigt under det senaste där man tvingats göra om i lite träningsgrupper och liknande. – Det har varit en bra tid resultatmässigt på sista tiden, det är ett ungt lag med stor potential. som det ser ut just nu har vi inga specifika JAS-träningar, en del av dom yngre tränar ihop med oss i dam laget, och många utav tjejerna har spelat ihop i många år, säger Tea Kralj till bloggen.

Just Kralj spelade i Lerum så sent som förra året och ställdes därmed mot många bekanta ansikten. – Det är blandade känslor såklart det är ju min moderklubb och har spelat där i stort sätt hela mitt innebandyliv, men det jag får göra är att skilja match mot fritid då jag fortfarande har många nära vänner ifrån Lerum.

När lagen möttes i höstas så blev det en delad poäng efter 2-2 och Partille hade planen klar. – Då vi ställde upp med två femmor pga sjukdomar, skador och semester så la vi mycket fokus på försvaret, för att hålla tätt och orka tre hela perioder.

Partille började bra, tog ledningen med 0-2 efter en period och den andra perioden blev mållös. I den tredje så kunde Lerum reducera, men med sitt tredje mål så kunde Kralj ge sitt lag bra förutsättningar igen. Trots att man tog en timeout så kunde Lerum istället göra fyra mål på drygt fyra minuter och vända matchen. – Tror vi blev för bekväma och hade inte samma kämparglöd som innan. Då tog Lerum chansen  och utnyttjade det innan vi stängde igen ytorna i mitten, men det blev en svajig sista del utav tredje perioden med bud på fler mål från båda hållen.

För Partilles del så var det tur att Kralj var på spelhumör och med sitt fjärde mål så reducerade hon innan Tilda Wallin kunde kvittera och rädda en poäng.  Vi började väldigt bra vi varvade med ligga lågt och vara uppe och stressa dom emellanåt, I andra så föll vi tillbaka lite tröttare och det utnyttjade Lerum, det kom fyra snabba från Lerum innan vi vaknade igen och tog tag i det, tredje blev en svajig sista period med chanser åt båda lagen. I det stora hela blev det en riktig bra publikmatch, och slutsiffrorna 5-5 var nog båda lagen nöjda med till slut, även om vi hade önskat att ta hem tre poäng.

Vad kan ni ta med er och vad behöver ni förbättra?

– Det är ett ungt lag med härliga talanger som kan bli hur bra som helst, viljan finns där samt motivationen för att träna och vilja vinna till varje pris, vi tar med oss inte bara från denna matchen utav även den mot topplaget Hovslätt där vi är med och ger dom en tuff match. Så vi bara fortsätter och tuggar på så som vi har gjort de senaste, så tar vi hem några goa segrar.