JAS-bloggen
Intervjuer

Fjolårssuccén fortsätter att blanda: ”Vi har ett riktigt bra utgångsläge inför nästa år”

Vara var en av de positivare överraskningarna under fjolåret, men efter ett par tunga tapp på spelare födda 1999 så har årets säsong varit tuffare

Inför matchen mot Lockerud i tisdags så hade man en stark insats mot Lerum i ryggen där man förlorade i matchens slutskede. – Det vi har med oss från den match är vårt riktigt bra försvarspel, men även att vi har bra chans mot lag i denna serie, säger William Skarin till bloggen.

Årets något mer tröga säsong gör att laget finns i ett ingenmansland i tabellens mittskikt och där inte har så mycket att spela för rent tabellmässigt, men har ändå en viss motivation. – Det vi spelar för nu är att vi bygger upp det lag som vi har och spelar ihop oss med de nya som kommit till klubben inför årets JAS säsong och att vi har riktigt bra utgångsläge inför nästa år.

I vardera lagen så saknades två poängkungar. Varas Oscar Garyd och Lockeruds Jesper Kroneberg. – Jag tror matchen hade sett ut ungefär likadan om dessa två spelare hade vart med, vi saknar en av våra bästa poängspelare och kanske matchen hade sett jämnare ut framåt slutet.

Den första perioden slutade 1-1 efter att Carl Anerös kvitterade i hemmalagets powerplay. – . Jag tycker vi gör en bra första period och vi är bra med i matchen inför andra.

I den andra så kunde Lockerud rycka och framförallt var det ett par tunga utvisningar för hemmalaget som gjorde att man satte sig i en tuff sits. – Det som gör att Lockerud sticker ifrån är att vi drar på oss onödiga utvisningar och har inte domarna på vår sida då de får en väldigt billig straff där vi gör en klockren brytning.

I den tredje så blev det Lockerud som gjorde det psykologiska förstamålet och därmed skaffade sig en 2-6 ledning som såg ointaglig ut. – Det var aldrig omöjligt och vi kände att det aldrig var kört, men det var en del mål uppåt med vi krigade på utan att ge upp.

Vara lyckades få till två reduceringar i matchens slutskede, men närmare än så kom man aldrig och det lilla extra saknades för chansen till poäng. – Jag tycker vi gör en bra match, men det som saknas för att nå tre poäng är att vi kommer inte upp i det försvarspelet vi har mot Lerum, men även att vi får ta vara på de chanser vi får!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar