JAS-bloggen
Intervjuer

Delad poäng i derbyt efter dramatiskt slut – mål i sista sekunden

Under fredagen spelades flertalet intressanta derbyn runtom i de olika JAS-serierna.

Ett av dem var matchen mellan Ledberg och Linköping, ett möte som på senare år blivit mer intressant när Ledberg tagit stora kliv. – Det är en sån match man ser fram emot varje år, säger Ledbergs Joel Ehnö till bloggen.

Inför matchen så parkerade Ledberg kring slutspelsstrecket med 25 inspelade poäng på 12 matcher. – Jag tycker att vi har kommit igång i laget och vi har fått ihop laget bra.

Den första perioden blev en målrik sådan, men det var ”gästerna” Linköping som ledde med 2-3 efter Ledberg reducerat två gånger om. – Vi är inte riktigt med från start i de första minuterna och de får in några bollar ,men sedan så fortsätter vi spela och får upp våran fart och höjer oss och kommer tillbaka.

I den andra perioden så kunde Ledberg göra både 3-3 och 4-3, men med fem minuter kvar att spela så drabbades Ledberg av en femminutersutvisning, en utvisning som just Ehnö åkte på. – Det blir en kamp i Linköpings hörn där en spelare hamnar över mig och sedan ska jag resa mig upp och då så bedömer domarna som att jag slår till han. En mycket tveksam utvisning.

I utvisningen så kunde Linköping kvittera och ta ledningen och i den tredje perioden så gjorde man sitt tredje raka mål som betydde en tvåmålsledning. Något som inte speglade matchbilden enligt Ehnö. – Vi har trycket på dem när vi vänder från 2-3 till 2-4 i andra perioden. Sedan får de fem minuter powerplay som gör att de kan komma tillbaka och vända matchen.

Med drygt tre minuter kvar att spela så kunde Robert Cheeseman reducera och med endast 1(!) sekund kvar att spela så kunde samma Cheeseman kvittera och rädda en poäng. – Vi plockar ut målvakten och vi får en stolpträff som sedan rensas bort av Linköping. Vi får upp bollen till deras hörn som sedan blir en närkamp som kommer in framför mål där våran spelare får bollen som han sedan skjuter in i mål.

Poängen gjorde att man klev upp på andraplatsen, före Salem och just Linköping, men dock med fler matcher spelade. Chansen på slutspel lever med andra ord. – Våra chanser är stora. Så länge vi vinner våra matcher så har vi en stor chans att kunna ta oss till slutspel.

51551255_250209719249127_4661980837082824704_n

Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar