JAS-bloggen
Intervjuer

Stadslagsmålvakt till storklubben: ”Trivdes inte i min gamla klubb”

Pixbo kunde för ett par dagar sedan presentera ett nyförvärv inför de sista månaderna av säsongen.

Det är Amanda Ågren med meriter från stadslaget som tar klivet över från Stenungssund till Pixbo och därmed ser till att bredda målvaktsposten. – Jag bestämde mig för att byta delvis för att jag själv ville spela i en högre innebandy nivå än divison 2. Även pga att jag inte trivdes i min gamla klubb. Och jag ser att Pixbo kan ge mig stora utvecklingsmöjligheter, säger Ågren till bloggen.

Fanns det andra alternativ i bilden?

  • Tanken var först att jag inte skulle byta förrän i slutet av säsongen och då hade jag även kollat lite på Lindome men efter många om och men blev det ett byte till Pixbo i mitten av säsongen för att dom hade en plats i laget som jag inte ville tacka nej till. 

Avståndet mellan Stenungssund och Mölnlycke motsvarar ju cirka 6 mil enkel resa, men något som löses ändå. – Har en väldigt stöttande pappa som kör mig till alla träningar så än så länge funkar det jättebra.

Uppläget är satt och det blir en nivå upp jämfört med Stenungssund. – Det är olika hur ofta jag tränar men det blir runt 2-4 gånger i veckan om man bara tänker på innebandyn. Just nu tillhör jag PW akademin som spelar i divison 1 och JAS.

Hur har inledningen i din nya klubb varit?

  • Jag tycker det har varit jättebra. Jag trivs väldigt bra och det är mycket roligare att spela här då det är ett helt annat tempo på spelet.

Vad vill du utveckla?

– Jag hoppas kunna utveckla mina reflexer och min fys för att bättre kunna möta ett högre speltempo.

50967371_648417332240653_4202656465850204160_n

Foto: AC-Kårhag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar