JAS-bloggen
Intervjuer

Nära ta poäng mot topplaget: ”De förtjänade vinsten helt och hållet”

I grupp F har det varit mycket prat om just topplagen, men lagen lite längre ner i tabellen stretar emot bra och står för imponerande insatser.

Under fredagskvällen så tog Torshälla emot Salems IF som är ett av topplagen. Torshälla som inför hade spelat in nio poäng på kontot. – Jag tycker att vår inledning har vart bra även fast vi inte är där uppe och slåss om kvalplats. Visst vi är inget topplag, men vi gör det ändå bra mot vissa av topplagen, säger Martin Hellefors till bloggen.

Salem som har ett par poäng upp till Nykvarn i toppen, slåss istället om att befästa andraplatsen före lag som Linköping och Ledberg. – Vi visste att Salem är ett mycket bättre lag än oss och har mycket skickliga spelare. Så vårt mål inför match var att hålla det tätt där bak och inte släppa in så mycket mål, sen gå på kontringar och sätta våra chanser.

Hemmalaget lyckades inleda matchen fint med att både göra 1-0, döda ett boxplay och göra 2-0 i periodens slutskede. – Den perioden är vi jättenöjda över. Att nolla Salem i en period ska vi vara nöjda med. Visst vi spelar inte rolig innebandy och backar hem ,men det var vi tvungna att göra mot såna här topplag, sen har vi också en målvakt som räddar oss mycket.

I period två så kunde dock Salem lägga in en extra växel och göra tre raka mål och vända på matchen. – Jag skulle säga att det är Salem som höjer sig och visar varför Salem är ett topp lag. Visst vi kanske går ner oss lite, men det skulle inte spela så stor roll, Salem skulle ändå ha vunnit den perioden.

Även om Salem gjorde 2-4 så kunde Torshälla på nytt hitta en reducering och därmed ha chansen på en poäng, något som man misslyckades med i slutändan. – Tycker att vi var nära på slutet av perioden, annars storspelar Salem helt, de är ett bättre lag än oss och kan rulla mycket boll, så dem förtjänar vinsten helt och hållet.

Vad kan ni ta med er från matchen?

– Tycker att vi ska ta med oss att vi vinner en period, spelar lika en och förlorar en mot ett topplag. Så vi ska vara jätte nöjda över våran insatsen över denna matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar