JAS-bloggen
Intervjuer

”Fagget” söker revansch i derbyt: ”Vi är mer ett kollektiv”

Under söndagen stundar en intressant match i Habo Sporthall när Fagerhult Habo tar emot Hovslätts IK.

Matchen i sig är ett derby av intressant karaktär där matchen även har stor betydelse för tabellen då de båda slåss om tredjeplatsen. – Jag skulle säga att 3 poäng är viktigast det är ju alltid kul att vinna derbyn men i slutändan så är det poängen som räknas, säger Fagerhults Tim Andersson Carlsson till bloggen.

Senaste lagen möttes i höstas så var det i Idrottshusets D-hall där Hovslätt var både ett och två nummer för stora och vann med 9-2 till sist. En match som Fagerhult dragit lärdom av. – Vi har lärt oss att vi måste ligga mycket tajtare i defensiven och inte låta dom stå och slå macka efter macka, sen måste vi sätta våra lägen när dom kommer.

Inför uppehållet som varit så tappade Hovslätt poäng mot bottenlaget Craftstaden, där Fagerhult istället spelade en tight match mot serieettan Växjö och dessförinnan slog CL på bortaplan. – Jag skulle säga att lagets form är bra men kan bli bättre för vi har haft många sjuka och borta under veckan annars så ser de bra ut.

Hovslätt brukar allt som oftast mönstra en ruskigt vass förstafemma som ofta bär laget i många sekvenser, där Fagerhult istället kanske står för en bättre bredd. – Svår fråga men skulle säga att vi är ganska lika men tror vi är mer ett kollektiv och dom lever på sin första femma som är riktigt bra.

Vad blir nycklar i matchen?

  • Att vi måste jobba tillsammans över hela planen och stänga ner deras första femma. Sen ta kontringarna när vi får dom och sen gå på mycket avslut.

Risken är ju att det kan bli lite hetsigt i dessa matcher, vem riskerar att få sitta ett par minuter på botbänken? – Haha, det är isåfall Adam Bäck.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar