Seger i måstederbyt efter svajig start: ”Börjar släppa för oss nu”

Lillån mot Örebro är ett möte som på förhand har känts intressant under de senaste åren, där många av spelarna känner varandra från både skola och distriktslag.

Under tisdagen så ställdes lagen mot varandra. – Matchen kändes väldigt het på förhand. Vi har inte fått en så bra start i jas som vi hoppades på så det var en väldigt viktigt match för oss, säger Lillåns Axel Rutström till bloggen.

Med tanke på den fina 00-stommen som finns i klubben så såg nog många Lillån som favoriter, både i den här matchen, men även i gruppen. – Vi presterade bra förra året i gruppen och vi tycker själva att vi ska vara ett av lagen som placerar sig högt upp i serien.

Den här säsongen har dock inletts något svagare och man har bland annat förlorat mot Hagfors/Edebäck på hemmaplan. – Vi har spelat helt okej de första matcherna men inte riktigt fått in bollen men det känns som det börjar släppa för oss nu.

Under period ett och två så följdes lagen åt och efter 40 spelade minuter så var det ”bortalaget” Lillån som ledde med 2-3. – Det var en väldigt jämn match. Vi styrde spelet i sekvenser men IBF straffade oss på kontringar.

I den tredje perioden så kunde dock Örebro vända på underläge under inledningen, men med tre raka snabba mål under matchens sista fem minuter så kunde Lillån säkra segern med 4-6. – Jämn match men skönt med vinst. Vi får utdelning på de lägen vi skapar och får in tre snabba mål. Starkt av oss att komma tillbaka och vinna matchen tillslut.

Med tanke på Lillåns inledning av säsongen så betydde självklart vinsten något extra. – Denna vinst var otroligt viktig för oss med tanke på starten vi fått.