Vinst och pik mot motståndarna för tempot: ”Vill stå i hörn och golvzorra och söka pass”

Ska det bli Warbergs år det här? Igår tog men ett kliv närmare Innebandyfesten, då man tog emot Hovshaga hemma och löste uppgiften.

Warberg hade en riktigt stark avslutning som man hade med sig i ryggen in i gårdagens match. – Vi bytte tränare mitt i gruppspelet, so gjorde att vi fick lite som en nystart. vi bytte lite spelsystem  som gjorde att vi var ett jobbigare lag att möta. Det vi gjorde bra i dem sista matcherna var att vi gick mer direkt på mål och sköt mer, säger Albin Bengtsson till bloggen.

Hovshaga var ett nytt motstånd och man hade ingen superkoll på laget. – Vi la inte så mycket fokus på Hovshaga, vi visste att dem hade ett par gubbar som var duktiga men vi ville gå ut och spela vårt spel igenom hela matchen.

Den första perioden blev jämn och relativt målrik, men det var hemmalaget som ledde med 3-2. – Matchen var onödigt jämn tycker jag, i mitten av andra går vi ner på folk som gör att vi får in mer tempo i matchen och skapar mer än vad Hovshaga gör.

I den andra perioden så fortsattes lagen följas åt och det riktiga rycket kom aldrig riktigt. Vad saknade man då? – Jag tycker inte vi saknar något våran trupp har bra bredd och jag tycker egentligen att vi ska vinna med mer än 7-5 men vi kommer inte upp i våran högsta nivå.

Som Bengtsson nämner så vinner man till sist matchen med 7-5, efter att ha vunnit den sista perioden med 2-1. – Matchen har ett ganska lågt tempo då Hovshaga vill stå i hörn och golvzorra och söka pass, så vi hamnar i deras tempo kanske därför vi inte kommer upp i våran nivå. Vi vet att vi kan spela innebandy.

I och med segern så kvalificerade man sig för playoff 2 och väl där så blir det istället bortamatch, då mot Linköpingslaget Ledberg. – Vi åker till Ledberg med en riktigt bra känsla inom laget, vi vet vad vi kan göra på planen. Jag tror och hoppas det kommer bli en tajt och rolig match men jag tror att vi drar det längsta strået!