Okategoriserade

Täby blev första lag från playoff 1: ”Kritiken mot gruppen betydde inget för oss”

Täby tog emot Granlo/Timrå under torsdagen, den första matchen i playoff 1.

Inför matchen så förekom det ett visst snack om att Täbys grupp hade varit svag och att siffrorna därmed kunde ha sin förklaring där Täby övertygat i gruppspelet. – Ja men visst var den det, ett genomsnitt på ungefär 14 mål per match säger en del. Men vi vet vad vi kan så kritiken mot gruppen betydde inget för oss, säger lagkapten Alexander Svanold till bloggen.

Vad hade ni för tankar kring matchbilden?

• Att det skulle bli en ganska tuff match med bra offensiv från båda håll men där vi skulle äga lite mer boll.

I gästernas Granlo/Timrå så återfanns Måns Höglin, något av årets succéman som varit en positiv överraskning i den norra Allsvenskan och även fått testa på spel i SSL via en dubbellicens med Falun. – Hans namn kan ha nämnts ja, men vi spelade som vi skulle och anpassade oss inte direkt efter just honom, utan vi låg tajt på alla deras skyttar hela matchen.

1-1 efter den första perioden vilket inte kändes helt oväntat med tanke på att det ändå var en match som gällde mycket och inget av lagen ville riskera för mycket från start. – Jag skulle säga det eftersom att det är första gången som vi möts och även i ett sammanhang som detta, vilket gjorde att det blev ett extra speciellt möte.

I den andra kunde man däremot sätta sig i förarsätet – efter den perioden så hade man istället ledningen med 4-2. – Beror nog på att vi anpassar oss mer och blir mer bekväma i det vi gör, vilket gör att vi vågar ta för oss mer än vad vi gjorde innan.

Tidigt i den tredje så kunde Simon Sparby reducera till 4-3, men bara ett par minuter senare så kom snabbt 5-3 och 6-3. – Under den stunden när vi gör två snabba så tror jag att dom flesta kände att vi tog matchen i egna händer. Under matchens gång så växte vi in i matchen mer och mer, vilket slutresultatet speglar.

De två målen blev början på ett ryck, då man till sist kunde dra ifrån rejält och vinna med hela 9-3 i slutändan. – Vi går in med en bra inställning och krigar till oss vinsten. Vi gör det defensiva jobbet bra, vilket gav oss en del kontringar vi kunde ta vara på.

I nästa runda kommer man möta KAIS Mora eller Umeå City, en match som spelas nu under lördagen. Svanold anser att det kvittar vilket lag man möter egentligen. – Nja inte direkt, har ingen koll på något av lagen men Umeå City förlorade senaste mötet mot Granlo i seriespelet så om jag måste välja så väljer jag Umeå City.