JAS-bloggen
Intervjuer

Dramatik när slutspelsplatsen säkrades: ”Vi hade det under kontroll”

Det stundade en tung avgörande match i F-gruppen under söndagskvällen där gästerna Örebro kom på besök och ställdes mot Skoghall.

Örebro låg på tredjeplats inför, där Skoghall skuggade tätt bakom på plats nummer fyra. För Örebro så räckte det dock med ett kryss, som dock hade en bra uppladdning inför. – Det är såklart en helt annan grej att gå ut på plan och veta att man måste vinna eller i detta fall kryssa. Men på något sätt känns det ändå som vanligt och bara för att det är en viktig match ska vi inte göra något speciellt utan bara gå ut och spela som vanligt, det tror jag är viktigt, säger Örebros Hampus Ardland till bloggen.

Den första matchen i höstas vanns av Örebro hemma med 8-4. – Det jag kommer ihåg var att jag tyckte vi spelade av den matchen och vann relativt enkelt.

För det tränade ögat så kunde man se att det i den här matchen var ett mycket starkare lag som Skoghall mönstrade, jämfört med det man hade i höstas då klubbens Allsvenska spelare fanns med i denna fighten. – Personligen hade jag ingen bra koll på Skoghalls lag men man märkte från matchstart att det var ett helt annat Skoghall och det kändes som att det skulle bli en tajt match.

Den första perioden slutade 1-1, där det alltså var hemmalaget som behövde jaga. – Skoghall hade bra tryck och hade några giftiga chanser. Vi försökte spela med lite större marginal och eftersom kryss räckte behövde vi inte skynda fram något mål.

Den andra blev dock mycket häftigare för publiken – målen duggade tätt och man turades om att ha ledningen. – Vi pratade om att inte bli för stressade och vi visste att vi skulle få lägen om vi spelade med tålamod. Vi gjorde många mål framåt men släppte också in några billiga mål vilket vi inte var lika nöjda med

Inför den tredje perioden så var Örebro i underläge. Det såg man dock tidigt till att vända på då man snabbt kvitterade och reducerade. – Vi kände att vi hade det under kontroll, vi sa att det räckte med att göra ett mål sista minuten. Och vi började starkt och tog till och med ledningen efter några minuter in i tredje.

Tiden gick och Skoghall tog timeout till sist. Väl därefter kom en kvittering i spel sex mot fem. – När dom fick dit 7-7 så blev det såklart lite nervöst men jag tyckte att vi höll igen bra, men såklart har dom några giftiga chanser i slutet.

Till sist blev det istället Örebro som kunde avgöra med sitt 7-8 mål av Joakim Andersson. De tre poängen innebar en säkrad tredjeplats och en plats i playoff. Väl där är det klart att man kommer ställas mot Stockholmsgänget Salem. – Jag tror att det kommer bli tufft såklart. Men om vi gör rätt saker så tror jag att vi har en bra chans.

7430770

Örebro kan glädjas åt en säkrad slutspelsplats. Foto: Anna-Karin Lindholm. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar