JAS-bloggen
Intervjuer

Ställs mot forna lagkamrater: ”Han kan få höra ett och annat”

Flera intressanta matcher spelas under tisdagskvällen där en av dem är ett derby nere i Skåne, där Åstorp ställs mot FC Helsingborg på bortaplan.

För Åstorp som toppar tabellen och är klara för slutspel så ser det bättre ut, där hemmalaget FCH är i behov av tre poäng. – Ja, precis ett derby som vi har sett framemot länge. FCH måste vinna, för att ha chans att vinna gruppen. Men vi går alltid för 3 poäng och vill ha en go känsla inför playoffen, säger Jonathan Rosengren till bloggen.

Rosengren fick hela fjolårssäsongen spolierad av en knäskada, men har under den här säsongen kommit tillbaka och om man ser till poängen i IBIS så är det en fint genomförd säsong. – Formen känns mycket bra just nu, det släppte under Gothia för mig och fortsatt rulla på efter det. Det tog längre tid för mig att kunna komma tillbaka helt från skadan. Då det varit mycket tankar och oro till om man skadar sig igen. Men jag har släppt på de tankarna och gör fortfarande rehab, och ska inte kunna ha mig själv och skylla om korsbandet går igen.

För Åstorps del så har man inte spelat JAS-match på drygt tre veckor där man då mötte Malmhaug. Man har alltså kunnat gnugga extra under en längre period. – Vi har gnuggat i speldetaljer samt box och powerplay.

Vad blir nycklarna i den här matchen?

– Nycklarna för oss är att hålla oss kalla, då jag tycker vi hade bra koll på dem senast tills vi drog på oss en massa utvisningar som förstörde för oss senast. Jag tror även att om vi kan kontrollera deras kontringsspel så är mycket vunnet.

Hur speciellt är det att möta FCH?

– Det är ju ett derby samtidigt som vi har många ex FCH spelare, så att såklart kommer de bli en speciell match. Jag och några från Å/K går NIU med FCH spelarna så vi känner varandra bra, det blir speciellt men roligt.

Flera av spelarna har som Rosengren nämner, ett förflutet i FCH. Han själv, Linus Malmström och Elias Björkman är tre av dem under de senaste två säsongerna valt att byta klubb och det finns ytterligare ett par namn. Men varför? – En svår fråga, jag tror alla har sina olika anledningar kring det. Men en del i det är att juniorerna blir inte sedda som dem borde tycker jag. Så var de när jag var i föreningen, kanske inte nu. Men jag skulle tro det är den största delen i det hela.

Vem surrar du gärna lite extra med i FCH om chansen finns?

– Mattias Persson, en god vän och framförallt en duktig innebandyspelare. Han kan få höra ett och annat ord idag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar