Vinst bäddar för avgörande slutfight: ”Vi kommer köra på som vanligt”

En intressant match i Stockholmsområdet mellan hemmalaget Djurgården och gästande Farsta spelades under torsdagskvällen i Eriksdalshallen.

Förstaplatsen i D-gruppen är extra viktig då ettan där går direkt till playoff två. – Jo men som sagt så är förstaplatsen i vår grupp extra viktig eftersom man då går direkt till playoff 2. Hela gruppen har hela året surrat om att förstaplatsen ska vara vår. Det satte upp som mål i början av ”sässen”, säger Djurgårdens Felix Borgstav till bloggen.

Under torsdagskvällen väntade Farsta, där man vid seger kunde se till att ta ett stort kliv mot seriesegern, men även hänga av Farsta och deras chans på slutspelet. – Surret innan denna match var lite extra speciellt då vi precis fått tillbaka en av våra coacher från en tids frånvaro. Att det viktig och tuff match med tanke på tabelläget samt att Farsta alltid bjuder på en tuff match.

Det var dock Farsta som inledde starkast och hade en 0-2 ledning efter första perioden, där ett av målen kom i powerplay. – Vi känner väl att vi egentligen gör en fullt godkänd period men att vi inte riktigt sätter dit lägena. Farsta däremot är mer effektiva och sätter dit sina lägen. Så surret var att vi skulle fortsätta trumma på så kommer det tillslut ge utdelning.

Tidigt i den andra kom även 0-3, men turligt nog för Djurgårdens del så kom en lika snabb reducering i princip av Borgstav själv. – Det var viktigt psykologiskt att få lite känn samt energin. Målet kom rätt så snabbt efter Farstas 0-3 vilket även var viktigt.

Målet var det första av tre man gjorde i den perioden och ställningen var alltså 3-3 efter två perioder. Någon större skillnad på dem var det dock inte enligt Borgstav. – Egentligen är det bara att vi sätter chanserna samt att nerverna har släppt så vi vågar lite mer.

Vad sa ni inför den tredje perioden?

• Att våga spela vårt spel fullt ut. Tredje perioden brukar även vara vår bästa så surret var att vi skulle fortsätta köra.

Paussnacket gav resultat då man kunde dra längsta strået i den tredje, vinna den perioden med 2-1 och därmed ta tre viktiga poäng efter slutresultatet 5-4. – Vi har många spelare som kan avgöra matcher, det gör att vi är duktiga på att vinna tredje. Jacob ”Riddarn” Öberg är ett praktexempel på en sådan spelare.

Ingarö har en match mindre spelad och skuggar i tabellen. För Ingarös del så väntar Vendelsö först, men sedan är det just Djurgården och Ingarö som ställs mot varandra och som kan vara en match som avgör vilka som tar förstaplatsen. – Det blir en härlig fight men för oss så är det som vilket annan match som helst. Vi kommer köra på som vanligt så ska det nog gå vägen!