JAS-bloggen
Listor

Lista – 10 spelare som valt ny klubb under säsong

För att förtydliga det hela - listan är på namn på spelare som nu under säsong valt att byta klubb och därmed representerat antingen två JAS-klubbar, eller gått till en JAS-klubb mitt under säsong. Det är alltså inget som har med övergångarna som gjordes inför säsong, att göra. Det är ingen topplista eller ranking, utan en sammanställning på ett par spelare som blivit klara för nya JAS-klubbar.

Alex Garcia, Landvetter till Partille – Blev klar i januaris sista dagar för ett slutspelsjagande Partille som dock visat upp en sämre form efter en viss turbulens som rått i klubben under januari månad. En forward med en rak och speedig spelstil, samt ett bra avslut.

Philip Bolin, Rasbo till Gävle – En forward med bra meriter som nu alltså hamnar i Gävle under avslutningen, ett Gävle som har bättre placering i gruppen än Rasbo. Tar med sig meriter från spel i division 1 bland annat och kan bli ett nyttigt tillskott.

Nils Söderquist, Westervik till Jönköping – Forwarden som tidigare spelat i Jönköping och som haft dubbellicens med Craftstaden under hösten, blev alltså klar för Jönköping på nytt. Ska pendla den långa sträckan någon gång i veckan och den irrationelle, avige och snabbe forwarden lär vara ett välkommet tillskott.

Anton Gröön, IBF Norrköping till Linköping – Blev klar för klubben efter ett starkt genomfört SDF-SM och har klivit in i sin nya miljö och tagit plats med en gång. En centertyp med bra ålder som Linköping lär ha stor nytta av.

Rasmus Hassellund, Karlstad till Skoghall – Länge varit en av Värmland mest lovande talanger, men än har det kanske inte riktigt exploderat. Tog klivet över till Skoghall istället och kan där bli en nyckel om laget ska nå slutspelet.

Lukas Åkerström, Lockerud till Herrestad – Tillbaka i klubben som han tidigare lämnade. Har i Lockerud kombinerat JAS med spel i lägre distriktsserier, men inte riktigt fått chansen helt ut i klubbens seniorlag. När Lockeruds chanser till slutspel försvann så blev Åkerström klar för Herrestad som fortfarande slåss om slutspelsplatser i en annan grupp. Bollskicklig back som kan betyda mycket i slutändan.

Elliot Ljunggren, Salem till Farsta – En duktig tvåvägsspelare med en fin arbetskapacitet och ett stabilt poängsnitt. I Farstas kamp om slutspelet så blev/blir han en nyttig injektion och kan bidra med både poäng och arbete.

Maja Wahlgren, Telge till Nykvarn – Gick visserligen från Nykvarn till Telge först, men just vikten av att hon återvände två månader senare kan bli guld. Bra teknik och ständigt ett hot framåt med farten och speeden. Ska Nykvarn gå långt blir hon en nyckel.

Viktor Bergman, Sirius till Rasbo – Forwarden med den bra krökta klubban ( i alla fall på bilderna), valde lokalkonkurrenten Rasbo en bit in i denna säsongen. Bergman som bland annat representerat Uppland i SDF-SM är en poängspelare, även om det inte lossnat fullt ut denna säsongen. Har mer potential och blir han kvar nästa år kan han bli viktig.

Alexander Janols, Storvreta till Rasbo – Ytterligare en spelare som gick till konkurrenten Rasbo. Janols som varit en av Storvretas mest drivande spelare i ett par annars ganska svaga kullar, gör nu sitt sista JAS-år och det återstår att se vart han hamnar framöver.

par0385

Alex Garcia, numera i Partille dit han kom från Landvetter. Foto: Garciafloorball.se

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar