Mittenlaget försöker hitta målsättningar: ”Försöker ta poäng av alla”

Det börjar dra ihop sig för slutspel framöver och vi går in i de sista omgångarna i Juniorallsvenskan där kampen om platserna börja klarna allt mer och mer.

Sirius har två lag i damernas juniorallsvenska denna säsongen, där det ena som är IBK, enbart består av 01:er och ett par spelare födda 02. Under söndagen så mötte man det andra Sirius, FBC, i ett derby. – Vi visste att det skulle bli en tuff match för vår del då de har ett väldigt bra lag så de var mycket tankar på vad vi skulle göra för att spela så bra som möjligt, säger Isabelle Kostov till bloggen.

Om man såg till tabellen innan så hade IBK egentligen inget att spela för då man placerade sig i ingemansland, där istället konkurrenten FBC har ett slutspel att slåss för. – Det gäller att ha något mål ändå, vi försöker att plocka poäng från alla lag i serien. Sen vill man ju alltid vinna så det är bara att plocka fram vinnarskallen.

Den första perioden gick inte alls som IBK hade pratat om inför. Underläge med hela 0-5 blev det där. – Vi hade pratat mycket om hur viktigt de är att ligga nära de i försvar och att vi måste gå in i närkamperna men vi gör inget av det i första perioden och det är det vi faller på också.

Däremot var andra perioden tvärtemot den första – IBK kom in bättre i matchen och kunde reducera ett par gånger om bland annat genom Kostov. När period två var färdigspelade så var ställningen istället 3-6. – Vi börjar göra det vi sa innan match, vi är mer fysiska och tar vara på de chanser vi får. Tycker även att vi lugnar ner spelet mer i andra perioden och spelar smartare.

Vad har ni för tankar inför den avslutande perioden?

• Vi går in och försöker vinna sista perioden, göra en lika bra period i tredje som i andra.

Där var dock FBC på nytt starkare och vann tredje med 0-3, vilket fastställde slutresultat till 3-9 till sist. – FBC hade mycket boll genom hela matchen och de blir mycket försvar för vår del. Det var en hel del hets mellan lagen framförallt i andra perioden när vi får de lite ur balans. Den perioden ska vi absolut ta med oss. Vi gör en jättebra period, sliter i försvar och sätter våra lägen.

Nu återstår två matcher och en av dem är mot KAIS Mora, ett lag som jagar slutspelet och slåss med FBC i toppen. – En jätterolig match och tuff match som antagligen också kommer bli lite hetsig. Ser fram emot det!