JAS-bloggen
Intervjuer

Tung seger i kampen om slutspelet – trots mardrömsstarten: ”Sätter inte det vi pratat om”

E-gruppen har mynnat ut i en intressant historia där visserligen Nykvarn har säkrat förstaplatsen, men det där bakom är desto jämnare och intressantare dock.

Salem tog emot Älvsjö hemma i Västerbyhallen, en match som det sedan Salems förlust mot Nykvarn har pratats om då det såg ut att bli nyckelmatch om vilket lag som skulle ta den sista slutspelsplatsen. – Vi pratade mycket om att det är viktigt att vi har rätt inställning och kämpar för varandra. Vi vill även ha chansen att gå till playoff i våra egna händer så vi slipper förlita oss på andra lag så det är viktigt att vi vinner, säger Salems Adam Piehl till bloggen.

När lagen möttes i höstas så blev det en ganska bekväm historia för det lilaklädda Salem när man vann med 1-6 på bortaplan. – Det jag minns är att vi spelade ett riktigt bra försvarsspel och vi krigar för varandra. Jag tror vi gjorde fyra eller fem mål i powerplay i den matchen, varav två eller tre utav dom är när Älvsjö tog en 5:a.

Starten var dock allt annat än lyckad när Salem redan efter drygt nio minuter hade fått se Älvsjö göra tre raka mål. – Jadu vi kommer inte riktigt igång direkt i matchen och vi sätter inte det som vi pratat om. Deras tredje mål är svårt att göra nått åt då den studsar på våran back och in, men vi höll humöret uppe hela tiden!

Väl där togs en timeout och direkt där gjordes förändringar. – Vi flyttar ner Patrik Gustavsson på backen och Isak Oliasson kliver in i min femma med mig och Hannes Kjellberg. Vi sätter även in Gustav Englund som forward i andra femman. Vi tar också ett ordentligt surr om att vi måste höja nivån på vårat spel och börja slita för varandra!

Man reducerade en gång, men kostade även på sig att bränna två powerplay. – Vi saknar lite mer distinkta avslut, vi kommer till några halv bra lägen men dom täcker det mesta. Våran kapten Dennis Andersson får till ett skott i kryssribban och är mycket nära att sätta den, men det är det där lilla extra som saknas.

I den andra fortsatte man den upphämtningen som påbörjades i period ett och man lyckades förutom att kvittera, även ta ledningen och dryga ut den till 5-3. – Den största skillnaden är att vi börjar slita ordentligt och vi jobbar och täcker upp för varandra, vi får även till avsluten bättre!

Älvsjö reducerade tidigt i den tredje perioden, men Salem höll undan och tillslut kom även 6-4. – Vi hanterar matchbilden rätt bra det börjar bli hetsigt mellan lagen, men vi fortsätter att trumma på och lyckas sätta 6-4 i tom kasse efter ett fint utkast av Tim Gingborn till Hannes Kjellberg!

I matchens slutskede så kunde även Piehl dra på sig en 2+10 utvisning. – Det hetta till i slutet och var mycket frustration från båda lagen och jag säger en ganska onödig och halvfjantig kommentar ”grina då” när en Älvsjö spelare puttar mig i brösten i stridens hetta!

I och med segern har man nu tre poäng ner till just Älvsjö och en bättre målskillnad. Det enda som kan hindra laget under de två sista matcherna mot Onyx och Telge är alltså ett poängtapp i form av en förlust eller två kryss, förutsatt att Älvsjö vinner sina matcher. – Det är klart det finns saker som kan stoppa oss, men så länge vi ger 100% i varje situation och fortsätter slita för varandra så ska vi slå både Telge och Onyx!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar