Förväntade spänningen uteblev: ”Får matchen dit vi vill”

Farsta har under de senaste åren varit relativt framgångsrika i just JAS, även om det under fjolåret tog slut direkt i första rundan. Åren dessförinnan har man gjort fina resultat flera gånger om.

Nu tog man emot AIK som även de är med och slåss om slutspelet i allra högsta grad. – På förhand visste vi om att det skulle bli en hetsig match, två lag som har enormt mycket att spela om och som kommer vara taggade till 1000. Vi hade alla fått våra uppgifter om vad som gällde ute på plan och det tyckte jag alla skötte grymt, säger Elliot Ljunggren till bloggen.

Ljunggren som är ny i Farsta, dit han kom från Salem här i början av januari. – Jag känner ju en del sen innan som hjälpt mig komma in i gruppen snabbt, och jag går även på NIU med några i laget så jag har lite kemi med dom sen innan, samt att en av mina kedjekamrater Jocke Larsson har jag spelat med i både Västerhaninge och Salem så vi hittar varandra väldigt bra på ute planen. Och gruppen som helhet har varit väldigt bemötande vilket har hjälpt mig jättemycket att komma in i laget. Spelmässigt tycker jag att det inte varit så svårt att anpassa mig alls, spelet i Farsta passar mig jättebra, så som jag gillar att lira innebandy.

Mot AIK fick man en fin start där man redan efter den första perioden hade lyckats gå upp till en 4-1 ledning. – Vi lirade bollen snabbt och ställde inte till med så mycket onödiga bolltapp, vi lirade en fin innebandy där vi var det bollrullande laget för det mesta tycker jag. Vi hittar fina kombinationer som vi snackat och slipat på på träningarna, sen att vi lyckades vända på matchen tidigt gav oss en extra push som hjälpte oss att behålla ledningen in i pausvilan.

Den andra perioden såg länge ut att bli något mer ointressant sett till antal mål, men under de sista fyra minuterna så föll hela tre mål. – Det var jämnt i den andra perioden, vi försöker att inte tappa den ledning som vi lyckats skapa och sjunker tillbaks en aning, samtidigt som vi är väldigt aggressiva i försvaret och lyckas vinna mycket boll i närkampsspelet, AIK försvarade sig bra men tillslut lyckas vi få in två snabba som var skönt efter en sån period, tyvärr släpper vi in en boll precis innan periodpaus vilket var lite oturligt.

Vad pratade ni om inför den tredje perioden?

• Inför tredje pratade vi om att inte släppa in dom i matchen och hur viktigt det var att behålla bollen inom laget och låta dom jaga mycket boll.

Den ledningen som Farsta snodde åt sig i den första perioden på ett par mål, var egentligen ett avstånd man sedan höll hela matchen. Även om AIK reducerade så kunde Farsta alltid peta in någon mer boll och ledningen var aldrig hotad. – Nej det tycker jag inte, efter vårt 4-1 mål i första kändes det rätt klart.

När matchen var färdigspelad så blev ställningen till sist hela 10-4. där Farsta tog tre tunga poäng i kampen om slutspel och där AIK istället tappade viktig mark i fighten om samma platser. – Matchen i helhet tycker jag att alla i laget gör en jättebra match, vi får matchen dit vi ville och vi följer vår matchplan. Vi rullar bollen fint, hittar fina kombinationer och sätter våra lägen, väldigt nöjd med denna vinst!