Stark vändning i toppmötet: ”Vi satte på vinnarskallarna”

Trots att Falun Ungdom fått klara sig utan bland annat den starka duon med tvillingarna Hellgren under stora delar av JAS-säsongen, så har man gjort det bra. Chansen till slutspel finns och under lördagen väntande en tuff match mot toppkonkurrenten Sirius FBC.

Falun tog emot Sirius FBC på hemmaplan, ett gästande lag med en fin form. – Vi var väldigt taggade innan matchen, vi visste att vi skulle möta ett riktigt bra och skickligt lag som ligger i toppen, säger Faluns Wilma Svedlund till bloggen.

Falun kom även dem ifrån en seger, då man senast slog Storvreta på bortaplan med 2-4. – Det vi tog med oss från förra matchen var nog lugnet vi hade på planen, vi stressade inte upp oss så mycket när vi hade bollen.

Matchen mot Sirius blev en målsnål historia. 0-1 efter den första perioden blev 1-2 efter den andra där Ida Eliasson kvitterade för hemmalaget. – Det vi saknar då är nog att vi inte riktigt är på tårna, vi låter dom vara först i närkamperna och komma först till bollen. Vi är inte riktigt där.

I den sista perioden så kom en tidig kvittering via Elsa Rendalen och med drygt tre minuter kvar att spela så lyckades man även vända matchen. – Vi gör inga speciella förändringar så, utan det är mer att vi verkligen tar tag i matchen och gör jobbet till 100%. Vi visste som sagt innan matchen att detta är en mycket viktigt match. Jag tror att vi satte på vinnarskallarna och verkligen kötta in i det sista.

Det återstår nu tre matcher för Falun, samtliga mot tre lag som placerar sig bakom i tabellen. – Jag tror och hoppas att vi kommer vinna våra sista matcher som vi har kvar om vi fortsätter att spela som vi gjort med mycket bra bollspel och att vi fortsätter ta jobbet till 100%.