JAS-bloggen
Listor

Dubbellicensens unyttjande av JAS-spelarna

Dubbellicensen har varit diskuterad under de senaste två åren, där vissa lag har använt den för att kunna toppa upp sina lag i eventuella kval och liknande. Det positiva med den är ju att spelare kan få chansen att testa spel i högre miljöer, utan att behöva flytta eller lämna tryggheten i sina egna föreningar. Ett par spelare med JAS-ålder har nyttjat dubbellicensen och bloggen har valt att lista upp några av dem!

Måns Höglin, Granlo till Falun – Fick testa på några få matcher i Allsvenskan förra året, men har i år gjort det ”på riktigt” och gjort succé. Snittar två poäng per match, toppar lagets interna överlägset och har stått för flertalet vackra mål. Speedig spelare deluxe som i januaris sista skede fick en dubbellicens med storlaget Falun.

Isak Bengtsson, Bele Barkarby till Salem – Forward född 2000 som tog guld med Stockholm förra året, tillsammans med ett par namn från Salem. Inga jättesiffror i divison 1, men desto mer lyckad i juniorserierna och har många andra fina egenskaper förutom att bara vara farlig i de offensiva delarna. Salem som toppar Allsvenskan Norra får nu ytterligare en välskolad och komplett forward att kunna använda.

Philip Fox, från Ledberg till Solfjäderstaden – Två klubbar som har bra kontakt emellan och där bland annat Jesper Bååth representerat båda lagen i år via just en dubbellicens. Solfjädern som haft det tufft i division 1, fick alltså chansen att få in stabile backen Fox i laget på en dubbellicens som kan göra nytta.

Lucas och Kevin RIgogiannis, från Nykvarn till Växjö – Tvillingduon faller under samma stycke här. Har fått spela enskilt och även en period tillsammans mot Höllviken. Har båda noterats för poäng och visat att de rent teknikmässigt och i spelet med boll, klarar av att hålla en hög nivå. Två av flera som är på Växjös radar från just Nykvarn och att de hamnar här framöver på en permanent övergång känns inte särskilt överraskande.

Jesper Andersson, Bele Barkarby till AIK – Centernavet som redan på försäsongen spelade något med AIK i en träningsmatch (om jag inte har helt fel). Många rynkade nog på ögonbrynen lite när detta presenterades med tanke på AIK:s tuffa sits i SSL. Andersson är dock mogen och rejäl i sitt spel och är definitivt en man för framtiden där AIK då lär ligga bra till om man håller sig kvar i SSL.

Moa Bernvid, Lindome till Warberg – En av alla duktiga spelare som Lindome antingen har producerat själv eller förädlat under de senaste åren. Även om Bernvid inte hade alltför många matcher i Allsvenskan förra året, så kunde hon tidigt på säsongen presenteras på en dubbellicens där Warberg säkerligen vill följa hennes utveckling för att kunna värva till truppen längre framöver. Fått chansen i ett par matcher och har även petat in en del poäng i Lindomes gröna dress.

Vilde Rundfloen, Nacka till Hammarby – En spelare som de flesta i Stockholmsområdet nog hade önskat på en dubbellicens. U19-landslagsspelaren med den fina tekniken och spelskickligheten hamnade till sist i Allsvenska Hammarby som är topplag där.

Jacob Karlsson, Karlstad till Hagfors – Återförenas med brorsan Jesper i Hagfors via dubbellicensen. Har gjort en stark höst och står för ett tungt och kraftfullt spel med mycket avslut. Återstår att se om Hagfors kan få ut något av honom, ett Hagfors som haft en tung säsong hittills.

Hanna Berg, Nacka till Telge – Inledde säsongen med en dubbellicens till Hammarby likt Rundfloen, men har den nu istället till Telge i SSL. En forward med öga för målet och lyckas alltid hitta in i poängprotokollet i princip.

Timmy Lindkvist, Ledberg till Solfjäderstaden – Precis som lagkamraten Fox, fått chansen i Solfjäderstaden. Är en mer offensiv spelartyp och utvecklingen mår gott av att få utmaningen i divison 1.

Michael Jansson, Rasbo till Storvreta – Hade samma situation redan förra året när Storvreta ville ge honom chansen i SSL. Spelar på samma krav denna säsongen, där han är en nyckel i Rasbos JAS-lag, men har istället prioriterat SSL före division 1-spel. Fick flera chanser i Jimmie Petterssons frånvaro och har även fortsatt spelats nu när Storvreta valt att matcha tre jämnare femmor. Dock, ej uttagen i U19?

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar