JAS-bloggen
Intervjuer

Tre poäng och skickar pik inför derbyt: ”Ska inte underskatta Sirius kryddskåp”

B-gruppen ser fortsatt tight ut och även om KAIS Mora ser ut att ha snott åt sig ett bra grepp kring förstaplatsen så är det desto jämnare där bakom. Under söndagens så spelades en match av viktig karaktär.

Inför matchen mot Falun så hade Rasbo ett par poäng upp till andraplatsen och visste vad som krävdes. – alla i laget visste om att vi var tvungna att vinna matchen för att hänga med i kampen om slutspelsplatserna, men samtidigt så har det varit så hela säsongen då förbundet inte riktigt tänkte klart när de skulle bestämma hur slutspelsplatserna skulle fördelas, men nu är det som det är och det är bara att vinna de tre sista matcherna så blir det slutspel, säger Alexander Ruden till bloggen.

Det är drygt en månad sedan man spelade JAS sist, då man vann mot Storvreta, men man har hållt sig sysselsatta ändå. – Vi har bland annat spelat Storvretacupen, men tyvärr så tog det stopp i kvartsfinalen då vi förlorade mot Djurgården på straffar. Förvisso gick de och vann kuppen, men vi kände att det borde varit vi.

I matchen mot Falun kunde man komma upp till en 2-0 ledning i den första perioden och sedan göra 3-0 ett par minuter in i den andra. – Under första halvan av matchen känns det som att vi ägde matchen och spelade det spel som vi gått tillbaka till sen så åkte på pumpen mot Mora. Det enda de egentligen hade var deras förstalina som hade lite press, men de lyckades inte skapa några direkt farliga målchanser och när de väl kom så har vi som alla borde veta Sveriges bästa målvakt där bak så just då kändes det ganska enkelt att spela.

Att leda med 3-0 kan dock inbringa en falsk trygghet och Falun kunde reducera två gånger om i den andra perioden innan man ett par sekunder in i tredje kvitterade. – Hade vi spelat som vi gjorde innan så hade ingen av dessa mål gjorts. Det första får backen kliva in och lossa och det andra är en spelvändning där vi tappar bollen alldeles för lätt. Tredje kassen är nästan direkt på tekning så där var vi kanske inte riktig på fötterna så det var snarare vi som gick ner oss än Falun som höjde sig.

Tredjeperioden innehöll mer av allt egentligen. Målen trillade in tätare och ett par utvisningar kom emellanåt. Rasbo blev dock laget som tog de tre poängen då man kunde spika slutresultatet till 6-5, ett rättvist sådant enligt Rasbo. – Falun har enligt mig gruppens kanske bästa trupp på pappret, men de enda som skapade var deras förstalina som stod för 4 av 5 mål(?) samtidigt som vi hade två linor som levererade framåt och en tredjelina som såg till att hålla tätt bakåt så idag hade det varit konstigt om vi inte vunnit.

Vad är det som gör att ni tar tre poäng?

  • Som jag sa tidigare så beror det på att vi har flera linor som levererade idag och då krävs det inte så mycket.

I och med segern så lever chansen till slutspel och i nästa omgång så stundar det derby mot Sirius. – Förra matchen var rätt avslagen om jag minns den rätt där vi vinner för att vi är det bättre laget, men nu ska serien avgöras och det kommer väl vara 800 pers på läktaren (närmare 400, men man ska aldrig underskatta Sirius kryddskåp). Förloraren kan väl nästan ta sitt pick och pack och summera säsongen, kul.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar