JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Samuelsson/Bersbo: ”Vi går in helt utan press”

Efter ett par starka år så har Kalmarsund haft ett något tuffare år där man samtidigt genomgår en generationsväxling. Nu tar man emot Växjö på hemmaplan, ett lag som toppar serien och ser svårslagna ut. Oliver Samuelsson och Adam Bersbo säger följande inför.

Enligt tabellen så finns det en solklar favorit i Växjö. Hur ser ni på matchen?

Oliver: I vår första match mot Växjö så skakar vi dom rejält. Skulle vi haft lite flyt till vår fördel så hade vi tagit alla 3 poängen i den matchen. Därför går vi in i matchen helt utan press.

Adam: Vi har spelat bra på senaste och plockat hem samtliga poäng i JAS-serien men vi tar match för match så att vi favoriter är inget vi tänker på för tillfället.

Första gången ni ställdes mot varandra så blev det uddamålsvinst för Växjö efter en sen vändning. Vad tror ni på för matchbild?

Oliver: Matchbilden kommer vara likt förra matchen, där Växjö kommer hålla mycket boll och vi kommer fokusera på en bra defensiv.

Adam: Förra matchen var jämn så jag tror på samma matchbild som förra gången att vi äger mycket boll och dom går lite mer på kontringar. Sen är vi alltid starka i tredje perioden.

Vad hos era motståndare behöver ni plocka bort för att ha chans till tre poäng?

Oliver: Förra matchen hotade deras backar med farliga skott hela tiden, där måste vi sätta stopp och täcka av skotten i tidigt läge. Det blir viktigt att hålla dom ut mot sargen och inte tillåta inspel på spelare i slottet.

Adam: För att ta tre poäng gäller det att fokusera på vårt eget spel men deras kontringar är vassa så där måste vi vara beredda.

Vem i ert lag kommer stå för målen om ni får gissa?

Oliver: Firma Jesper Husberg och Adam Nilsson.

Adam: Samuel Folkesson Algman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar