Fortsatt fin form efter guldet i Storvreta: ”Ser väldigt positivt ut”

Djurgården kunde i mellandagarna vinna JAS-klassen i Storvretacupen och därmed formtoppa inför avslutande upplösning i JAS-serien nu under våren.

Under torsdagskvällen drog det igång igen när man mötte Vendelsö på hemmaplan. – Vi snackade mycket om att ta vara på den möjligheten vi fått i och med att Ingarö förlorade mot AIK och inte underskatta Vendelsö, säger Jacob Öberg till bloggen.

I den första perioden gjorde man 1-0, en bit in i andra kom 2-0 och en stund därefter 3-0 i boxplay. – Jag upplever att vi kontrollerar matchen, Vendelsö har några kontringar men inte så mycket mer i matchen.

Innan andra perioden slut hade man även gjort 4-0 och inför den tredje perioden hade man ett mål. – Hålla nollan sa vi att vi skulle försöka göra, annars så var det inget särskilt.

En nolla blev det dock inte för Samuel Sundman i målet då Vendelsö två gånger om med kort mellanrum kunde reducera när klockan hade passerat tio minuter och lite mer därtill i den tredje perioden. – Vi blir lite loja i slutet av matchen, som tur är har vi ledargestalter som t:ex Erik ”kobran” Åkerlund som leder oss mot segern.

Vad tar ni med er från matchen?

• Vi tar med oss tre väldigt viktiga poäng,

I och med segern så gjorde man ett litet ryck från lagen på tredje och fjärdeplats och närmade sig samtidigt närmande man sig Ingarö i toppen med en match mindre spelad. Vad kan stoppa laget från att nå slutspel? – Det är väl om vi skulle börja slappna av och underskatta motståndarna som det det skulle kunna gå snett till, annars ser det väldigt positivt ut.