JAS-bloggen
Intervjuer

Obesegrade i försäsongscupen: ”Spelar extremt bra försvarsspel”

Under den gångna helgen så spelades Novab JAS-cup i Mariestad, en av cuperna som finns att deltaga i på försäsongen för JAS-lagen. Cupen som har existerat under ett par säsonger nu och blivit ett fast inslag, hade denna gången sex anmälda lag som gjorde upp.

Ett av lagen var Stockholmslaget Bele Barkarby som hade åkt de drygt 30 milen för att spela cupen med en klar idé om vad man ville uppnå. – Vi åkte ner till Mariestad med en trupp på 16 utespelare och två målvakter. Syftet med cupen var nog framförallt att vi skulle komma igång med matchspelet och få testa alla spelare i olika formationer och spelsystem. Vi skiftade runt i formationerna och spelsystemen under hela cupen och flertalet spelare har även fått testa på flera olika positioner, säger lagets Isak Bengtsson till bloggen.

I den första matchen som spelades under fredagskvällen så mötte man skånelaget IBK Lund, som förstärkt den här säsongen med spelare från Malmhaug bland annat. – Matchen mot Lund tycker jag att vi har bra kontroll på, Lund lyckas inte komma till särskilt mycket farliga lägen utan får mest ta skott utifrån. En bit in i tredje perioden så gör vi 4-0 och vi har matchen i våra händer. Sista 10 dock så får Lund hyfsat tryck och lyckas få in två bollar, men utöver de så tycker jag att vi hade väldigt bra kontroll genom hela matchen.

Under lördagen så var det istället Fagerhult som stod för motståndet, där man vann man komfortabla 9-0, trots en hel del ändringar. – Inför matchen mot Fagerhult så gjorde vi ändringar i samtliga femmor för att testa runt lite. I denna matchen så får vi till omställningsspelet mycket bättre och lyckas därigenom få in några enkla mål. Vi sätter även defensiven extremt bra i denna matchen och får väldigt få farliga lägen emot oss.

Man följde sedan upp med en 6-3 vinst mot Örebro och 6-0 mot Fristad/Rydboholm. Fyra raka segrar inledde man alltså med. – Själva resultatet var inte det viktigaste för oss i den här cupen så vi hade nog inte räknat med på förhand att de skulle gå såpass bra som det gick. Men det som känns mest positivt var att vi alltid lyckades prestera trots att vi testade så många olika spelsystem och formationer.

I helgen sista match ställdes man mot hemmalaget Lockerud, regerande mästare i USM16-klassen. En match där man vann med 5-2, men ändå ett motstånd som Bengtsson tyckte bjöd upp. – Jag skulle säga att Lockerud var det laget som bjöd oss på tuffast motstånd. De spelade med ett högt tempo och var väldigt duktiga på att flytta bollen i sidled. Vi hade lite problem mot dem i början av matchen då vi stod lite på hälarna och gick bort oss lite för ofta i försvaret, men vi jobbade och slet oss tillbaka in i matchen och tog kommandot. Sett till hela matchen så förtjänade vi ändå att vinna den till slut.

Vilka bitar tycker du ni kan ta med er från helgen och vad behöver ni jobba vidare på?

  • Det finns väldigt mycket positivt som vi kan ta med oss ifrån helgen. Vårt fina omställningsspel och en extremt härlig stämning i laget t.ex. men framförallt ska vi ta med oss alla våra defensiva bitar ifrån helgen. Vi spelar extremt bra försvarsspel vilket till slut resulterade i sju insläppta mål på sex stycken 3×20 matcher vilket är grymt. Självklart finns det även saker som vi kan jobba vidare på, för att nämna något så fick vi inte riktigt till vårat PP, annars så kommer jag inte på något mer just nu som vi kan jobba mer på.

För Bengtsson och hans lagkamrater så var det första gången man deltog i den här cupen, men betyget för upplägget i helhet blir positivt. – Cupen var väldigt bra arrangerad! Alla lagen hade tillgång till planerna med gott om tid till match vilket är väldigt ovanligt i Stockholm. Sen går det inte att klaga på en mycket fin arena med tre stycken fullstora och bra planer. Även väldigt bra att matcherna var 3×20 långa vilket inte är särskilt vanligt på cuper, väldigt bra uppladdning inför JAS-säsongen helt enkelt!

7063821

Det vinnande lag, Bele Barkarby. Foto: IBK Lockerud Mariestad.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar