JAS-bloggen
Intervjuer

Bele vände och vann: ”Många som var nervösa”

Bele Barkarby höll för "favorittrycket" under lördagens playoff när Nykvarn besegrades till sist. Bloggen tog ett snack med en av lagets spelare som säger följande efter att ha säkrat en plats på Innebandyfesten.

Efter er imponerande gruppseger så såg många er solklara favoriter. Kände ni någon press inför matchen? – Jag tror att de flesta av oss kände någon typ av press och nervositet inför matchen eftersom matchen var så oerhört viktig att vinna och vi ville självklart ta oss vidare till Innebandyfesten. Det speglades tyvärr även av på vårt egna spel i den första perioden, men under matchens gång tycker jag att det minskade ju längre matchenra pågick. säger Barkarbys Cornelia Wahlman till bloggen.

Ni fick en tuff start med 0-2 underläge. Vad var det som inte stämde där? – Många var som sagt nervösa och det kändes som vi inte riktigt var med från start. Vi slarvade med passningsspelet och Nykvarn var duktiga på att utnyttja våra egna misstag. Vi hade även en del lägen som vi antingen missade eller togs av deras duktiga målvakt.

I den andra lyckades ni reducera, kvittera och ta ledningen. Vad var den största skillnaden i den perioden, om man jämför med den första? –  Vi hade ett bra snack i periodpausen som mest handlade om att vi skulle lunga ner oss och ha tålamod vilket vi tog till oss i den andra perioden och tillslut kom första målet. Vi började spela mer avslappnat och förbättrade vår kvalité vilket gav resultat och vi fick ny energi.

I den tredje kommer 4-2 ett par minuter in. Känns det som att ni har bra kontroll då? När fjärde målet kom kändes det hyfsat tryggt och det kändes som att vi hade kontroll på matchen. Däremot var det viktigt för oss att inte slappna av för mycket och känna oss för bekväma med ledningen och istället fortsätta kämpa tiden ut vilket vi gjorde.

Till sist seger med 4-2, vad säger du om matchen, vad kan ni ta med er? – Jag tycker att det var en tuff och rolig match där Nykvarn gav på bra motstånd och det krävdes mycket vilja för att vinna matchen. Det vi kan ta med oss är att vi alltid ska jobba som att lag och fortsätta att kämpa oavsett om vi leder eller ligger under med ett eller flera mål.

Nacka, Rönnby, RIG/Dalen, Lockerud är ett par andra lag som tagit sig till festen. Hur ser du på era förutsättningar att gå långt där? – Det är väldigt bra och spelskickliga lag med till festen men jag tror och hoppas att vi kan nå långt där. Vi vet att vi kan spela riktigt bra och det gäller att få ut det på planen när det gäller så går det förhoppningsvis bra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar