JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Berggren/Sparf: ”Bra tryck i både benen och bössorna”

Täby FC IBK är ett lag som inte många kände till inför säsongen. Laget tillkom sen och består enbart av spelare födda 2001. Nu ställs man mot gästande Örnsköldsvik som får en lång resa ner till Stockholm för att försöka slå Täby. Melinda Berggren och Emma Sparf säger följande inför den stundande matchen.

Vad säger ni om gruppspelet ni precis genomfört inför playoff?

Melinda: När vi fick chansen att gå upp och spela med vårt 01 lag i JAS-serien så kändes det som en otroligt rolig utmaning för oss. Det är klart vi var nervösa och vi var oroliga för att vi inte skulle kunna stå upp mot alla bra junior-lag ute i Sverige. Det var nog ingen av oss som faktist vågade hoppas på att vi skulle stå som gruppsegrare, men det gjorde vi med stor marginal, hahaha! (1 poäng).

Emma: Jag har bara varit med i gruppspelets sista matcher eftersom jag vanligtvis spelar med damlaget i allsvenskan. Dom matcher jag varit med och spelat tycker jag varit jätteroliga, spelet skiljer sig mycket från det jag är van vid i mitt lag men jag/vi från damlaget har gjort vårt bästa för att anpassa oss till spelet och det har funkat mycket bra. Dom andra som spelat JAS hela säsongen är riktigt duktiga tjejer som verkligen kämpat för att tillslut få spela playoff, trots mycket matcher och ibland lite folk. Att få vara med och spela känns så himla kul.

Vad har ni lagt fokus på att förbättra inför playoff?

Melinda: Vi jobbar med att få en bra känsla i laget. Vi spelar träningsmatcher mot bra motstånd där vi bland annat utmanat våra egna p01, vårt DJ1 lag och dessutom fantastiskt duktiga Nacka Wallenstam.

Emma: Vi har inte kunnat träna så mycket tillsammans inför det här, det är bara nu sista veckan som vi har gjort det. Men vi har lagt mycket fokus på ”give and go” eftersom vårt spel bygger väldigt mycket på det. Vi spelar väldigt rörligt och springer mycket. Vi lägger också mycket fokus på energin på bänken, bra pepp ger bra prestationer.

Vad kommer avgöra matchen om ni får gissa?

Melinda: Det som jag tror kommer avgöra matchen på lördag är det lag som kommer rulla bollen mest, avslutar bäst och laget med bästa inställningen. Sen tror jag att hemmaplan kommer bli avgörande. :)))

Emma: Laget med mest vilja vinner och det är det som kommer avgöras. Vilja är verkligen något vi verkligen har. Alla vill vinna på lördag exakt lika mycket och vi kommer göra allt som krävs!

Vad för styrkor tror ni kommer tala för just ert lag?

Melinda: Vi har en målis i riktigt riktigt bra form, riktigt stabila backar och många olika målskyttar. Känns som vi har bra tryck i både benen och bössorna och ett bra tempo i laget.

Emma: Vi har många individuellt tekniska spelare och målgörare i laget. Många med mycket bra skott och många som har väldigt bra teknik och tar sig igenom mycket kniviga situationer på planen. Sen tror jag vårt spel också kommer tala för vårt lag. Eftersom vi har många skickliga spelare lyckas vi ofta med snygga framspel och avslut. Våra backar tar ofta mycket bra intiativ med löpningar och skott i anfallet men spelar väldigt bra försvarsmässigt också. Forwards skapar trafik framför mål och spelar på längre anfall.

Vem i laget kan iklä sig en roll som matchvinnare?

Melinda: Känns verkligen som det kan bli vem som helst, men jag skulle hålla ett extra öga på nummer 22 på högerkanten haha! Dessutom fyller jag år på lördag så det skulle vara perfekt med en vinst som present!! Och missa inte att matchen livesänds på vår youtubekanal.

Emma: Jag kan tyvärr inte bara säga en jag har faktiskt 4 spelare. Antingen Elin Vedin, Elina Hirvi, Wilma Lindholm eller Maja Viström som är fyra spelare som gör mycket poäng under matcher och är väldigt tekniska. Sen finns det såklart dom som kan överraska när det väl gäller!! Tror alla kommer vilja kämpa för att bli matchvinnare på lördag faktiskt!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar