Lindås vidare – trots att man förlorade andraperioden klart

Lindås hade till sist inga större problem att vinna sin första slutspelsmatch när Malmhaug gästade Salming Arena under lördagen. Siffrorna blev till sist stora och Göteborgarna visar att man definitivt är att räkna med.

Och som det påpekats gång på gång tidigare så är man en guldfavorit, men hur hanterar laget det själva egentligen? – Vi tänker inte så mycket på just de, vi fokuserar på att följa vår gameplan och ta en match i taget, säger Max Källerteg till bloggen.

I dagens fight så hade man en 5-0 ledning redan efter 12(!) spelade minuter drygt. Spel mot ett mål  nästintill med andra ord. – Vi blev lite överraskande med just de resultatet men vi såg sedan i andra att det inte går att slappna av även om man leder med några bollar!

Man stannade inte vid 5-0, utan efter den första perioden så var ställningen hela 8-1. – Vi följer vår gameplan, och vi var effektiva i våra avslut! Vi snackade om de innan matchen att vi skulle vara med från början och det gav verkligen utdelning.

Den andra perioden blev en scenförändring. Massvis med utvisningar föll och det kunde gästerna dra nytta av, som vann perioden med 0-3. – I andra perioden slappnar vi av lite och gör inte alls som vi har sagt! Vi fokuserade lite för mycket på domarn än på vårt egna spel och vi fick några tuffa beslut mot oss men vi trummade på ändå.

Tidigt in i den tredje perioden så kom 9-4 genom Jonathan Bodenmalm. Var det spiken i kistan tro? – Matchen är inte slut förrän slutsignalen har gått, men som sagt de var skönt att sätta 9-4 för att utöka ledningen ännu mer!

Det fortsatte att rinna iväg under avslutningen och resultat blev till sist hela 15-5. – Vi ska ta med oss att vi inte kan sluta spela förrän matchen är slut, vi ska även ta med oss att de lönar sig om man tar mycket avslut och är noggrann i allt man gör!

I nästa runda kommer man möta Mölndal/Frölunda, som tog en tung skalp borta mot Höllviken, där man vann med uddamålet efter ett sent avgörande. Just Mölndal är klubben som Källerteg tidigare tillhört och det gör därmed mötet lite extra speciellt. – Jag tror det kommer bli en tuff match med mycket känslor men även en rolig och fartfylld match.

Det som även går att anmärka på är att lagen redan mötas i gruppspelet, en lottningsfråga som man kan diskutera om det är rätt eller inte. – Absolut de är lite konstigt att mötas igen men de är så det ligger till, vi kommer göra allt för att ta oss till festen! Det är också extra speciellt då jag har spelat i Mölndal i många år.