JAS-bloggen
Intervjuer

Framtidsduon i ny klubb: ”Få annan träning och utmaning”

För den som varit uppmärksam under den senaste tiden så kan man snappa upp ett par mycket intressanta övergångar på juniorsidan i Värmland. Inte mindre än tre spelare har under hösten nu tagit klivet från Skoghall till Karlstad Ungdom.

De två senaste är duon Max Haffling och Erik Björklund, två offensiva pjäser som bland annat har spelat SDF-SM med Värmland och haft ledande roller. – Efter att ha spelat i Skoghall sedan starten var bytet självklart inte lätt, men det som gjorde bytet aktuellt var främst att jag ville ha mer speltid för att kunna utvecklas, säger Björklund till bloggen.

Björklund har som han nämner varit Skoghall trogen under hela sin karriär, där Haffling dock har en bakgrund i just Karlstad. – Efter ett par år i Skoghall byter jag tillbaka till Karlstad igen för att få annan träning och utmaning, säger Haffling om sitt val att gå tillbaka.

Den som tidigare i höstas bytte klubb var Victor Bugarski, backen som kommer representera Värmland i kommande SDF-SM. De andra två är födda 1999, Bugarski 2000. Är det Karlstad som har de bästa förutsättningarna för ungdomarna i Värmland? – Jag vill inte säga att Skoghall har dåliga förutsättningar men för min egen utvecklings skull var Karlstad ett bättre alternativ i dagsläget, anser Björklund där Haffling även han instämmer.

Redan idag gjorde duon sin första JAS-match när man vann med 11-7 mot WSK Lindesberg och det finns en plan och tanke på hur man kommer att träna och matchas. – Som det ser ut nu är det tre träningar plus divison 2 och JAS matcher som gäller, säger Haffling kring upplägget.

Båda kunde skriva in sig i poängprotkollet direkt där Haffling stod för en assist och Björklund för två mål. – Kändes bra att få lira igen och trivs med laget, även skönt med vinst, säger Haffling kring matchen.

Björklund fortsätter:

– Det kändes bra, gött att vara igång igen! Sen att jag lyckades peta in två bollar gjorde det ju såklart ännu roligare.

15423593_1195732633826041_417054262_n

Björklund som nu fortsätter sin karriär i Karlstad.

Vad har då de båda för mål i sin nya klubb?

– Haffling: Mitt mål är utvecklas så mycket som möjligt och bli så bra som jag kan, Lagets ambition är att ta sig så långt som vi kan i JAS, där vi har en ganska bra chans.

– Björklund: Mitt mål individuellt är att ta ett ytterligare steg i min utveckling. Lagmässigt är det att ta oss så långt i JAS som möjligt, tror vi har en bra chans där.

15417942_1642558505770015_941367696_o

Haffling som nu inte kommer spela i Skoghalls blåa tröja framöver.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar