JAS-bloggen
Intervjuer

Tog tre tunga poäng: ”Vi skapar en magisk energi”

Bloggen väljer att följa upp de något med södra serierna på damsidan i JAS, nämligen E1 och E2-gruppen där upplägget är något speciellt.

Under fredagskvällen så begav sig Warberg iväg på en lång resa och besökte Mariestad för att möta Lockerud. Ett Warberg som inför matchen hade sju poäng upp till andraplatsen i sin grupp. – För oss är alla matcher lika viktiga, vi var väldigt revanschsugna efter en mindre bra match mot Fristad, säger Warbergs Linnea Olsson till bloggen.

Warberg tillhör E2-gruppen där man mött alla lag en gång och nu har man gått in och börjat möta lagen från E1-gruppen, där Lockerud var det tredje i ordningen. – Jag tycker det är ett roligt upplägg, eftersom vi får möta andra lag som vi vanligtvis inte spelar mot och det ger oss mer matcher under säsongen. JAS-matcher är riktigt roliga att spela!

Hur gick tankarna inför matchen?

  • Vi visste att vi skulle få möta ett riktigt bra lag, inför förra säsongen spelade vi två träningsmatcher mot Lockerud och förlorade båda två med tvåsiffrigt. Vi visste att vi var tvungna att vara noggranna i vårt försvarsspel och ta vara på de chanser vi fick.

Warberg hade ledningen med både 0-2 och även 1-3 en bit in i den andra. – När vi tog ledningen med 2-0 kände vi nog att ”vi kan det här” och vågade lita på varandra, som ett lag!

Med ett par minuter kvar i den tredje så kunde Andrea Envall göra 1-4 i powerplay när Lockeruds poängdrottning, Klara Loneberg, satt utvisad. – En match är alltid 60 minuter och i innebandy går det fort, det har vi erfarenhet av sen tidigare.

Lockerud stod för ett tappert försök att rädda poäng till sist. Man reducerade både till 2-4 och 3-4. Då var det även två minuter kvar att spela. – Jag tror alla i laget hade hög puls, eftersom Lockerud har väldigt många skickliga spelare som kan avgöra en match.

Till sist vann Warberg med uddamålet och kunde ta med sig tre sköna poäng hem under den långa resan hem. Vad gjorde man bra då? – Jag är mest nöjd över att vi som ett lag skapar en magisk energi som ger alla förmågan att offra sig och spela på sin högsta nivå. Vi spelar hela matchen på tre linor och alla gör det fantastiskt bra!

Tror du att det skiljer något i skillnad på kvalité mellan E1 och E2 gruppen?

– Det märker vi när säsongen är slut ?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar