JAS-bloggen
Listor

Framtidens stjärnor som kommer dominera i JAS

I år är det spelare födda 1998 som gör sitt sista år i JAS. Redan nästa år kommer nya stjärnor att växa fram och varje år ploppar det fram nya intressanta namn. Flertalet spelare födda 2001 har redan i år fått känna på miljön i Juniorallsvenskan och inom ett par år kan dessa namn vara de som dominerar runtom i Sverige. Tillsammans med bidragande åsikter och feedback runtom i landet så har namnen sammanställs. Se upp för dem!

Emil Kalentun, Lindås IBK – Känner ni igen namnet? Inte så konstigt. Storebror spelar i A-laget, nyss uttagen till U19-landslaget och har rankats som en av Sveriges mest lovande backar under de senaste åren. Lillebror är duktigt vass han med. I Lindås P01 som drillats hårt och är ett av Sveriges bästa lag, så återfinns han i lagets förstafemma på en av de offensiva platserna, men är oerhört komplett i sin spelstil och bemästrar de flesta positionerna. Duktig med boll, bra passningsspelare och kommer bara bli bättre och bättre.

Wille Knuthas, Hovslätts IK – Gjorde tidigare en intervju med denna killen och han har lovordats flertalet gånger om av sin tränare. Trots sin ringa ålder, mogen och alltid ett hot offensivt. Används i de flesta spelformerna och har redan nu visat att han kan göra poäng i JAS och seniorserier, likt han gjorde i ungdomsserierna.

Filip Eriksson, IK Sirius IBK – Var tänkt att han skulle ”se och lära” lite under förra säsongen. Klev istället rakt in i laget och blev en tongivande spelare i offensiven. Fick chansen i lagets powerplay och med sitt vassa skott, tog han den. Förra året stod han för hela 32 poäng i JAS och även om just poängskörden gick tyngre under årets upptakt, så har det börja släppa allt eftersom.

Malte Lundmark, IBF Örebro – Också en spelare som kände på JAS-spelet förra året med bland annat jämngamle Ruud och ett par andra lovande yngre spelare. Besitter en fin teknik, en avighet och har en härlig benägenhet att hitta in i målprotokollet. Även här finns storebror Emil i klubbens A-lag och det råder talang inom brödraskaran.

Rasmus Carlsson, IBK Vöikers – En offensiv spelare med en härlig storlek och räckvidd. Har ett skönt ”flow” i spelet och allt han gör, ser otroligt lätt ut. Har tidigare haft det lekande lätt i ungdomsserierna och först nu ställs han på prov i JAS bland annat. Bra spelsinne, kan hitta härliga passningar och gör det själv ifall det behövs.

Edwin Jonsson, Partille IBS – Har ett rörelsemönster i sitt spel på planen och flyter fram. Får väldigt svåra saker att se lätta ut. Fina handleder, bra blick för spelet och duktig på att värdera sina lägen. Har en ruggig förmåga att stå för klockrena brytningar och drar sällan på sig ett frislag.

Oscar Garyd, Vara IBK – Totalt orädd i sin spelstil trots att han spelar mot båda två och tre år äldre spelare i JAS som är två huvuden längre och väger säkerligen 20-25 kilo mer. Snabb i tanken och skapar sig alltid bra förutsättningar på planen. Vara har gått oväntat bra i JAS och Garyd som är förstecenter, har en del i den framgången.

August Forsberg, Söderköpings IBK – En back som håller till i Östergötlands division 3 och juniorserier vilket gör att han kanske inte är såpass känd för övriga Sverige. Snabb och explosiv och otroligt komplett överlag. Vid ett eventuellt klubbyte så lär nog fler få upp ögonen för denna spelaren.

Julian Olsson, Gävle GIK – En forward som har många verktyg i lådan. Besitter en bra spelförståelse, men kan även med sin teknik och skott, kliva fram och avgöra själv. Lär säkerligen vara med och konkurrera om platserna i JAS under nästkommande säsong.

Tim Löfgren-Lindgren, Nykvarns IF – En liten och teknisk spelare med en avighet i sitt spel som gör honom svårläst. Rörelserna behöver inte alltid vara stora, men gör honom svårstoppad. Har ett fint spelsinne, mycket rutin och är vass på offensiv tredjedel.

Tim Andersson-Carlsson, Fagerhult Habo IBK – Ett namn som poppat upp nu under den här säsongen, men som snabbt tagit klivit in i JAS-laget och hittat rätt. En typisk målskytt som kan göra det på de flesta sätten. Direktskott, hot in från kanten, ja nämn det bara. Har en bra räckvidd, men är avig och svårfångad när han har bollen under kontroll.

Jakob Karlsson, Karlstad IBF – Lillebror till Jesper i klubbens A-lag, men olika i spelsättet. Jakob är en forward med bra storlek och fysik som har varit en notorisk poängplockare i klubbens 01-lag som gått starkt under de senaste åren. Har ett bra skott och är orädd i sitt spel.

Elias Niclasson, Västerås IBS – En back med fin teknik. Har en härlig blick för spelet och i kombination med sin bollkänsla så blir det ett bra utslag.

Leo Olsson, Hovslätts IK – En back med sina största styrkor i offensiven. Har ett tungt skott som han gärna använder och är inte en back som du gärna sätter press på. Löser pressen antingen på egenhand eller via en fin speluppfattning.

Oliver Windefeldt, Helsingborg – Har en otroligt fin räckvidd med sin längd. Trots det, så besitter han en härlig teknik vilket gör att han utan problem kan lösa trängda situationer på bästa sätt. Bra blick för spelet, ”ser” spelet över planen, me har samtidigt full kontroll på bollen. Skapar sig alltid rätt förutsättningar.

Oscar Magnusson, Tyresö – En lång leftad forward/center som är svårläst och avig. Har ett brett register överlag och är redan nu en ganska komplett spelartyp, en sådan alla vill ha i laget. Skulle må bra av en bättre omgivning då Tyresö inte rosat marknaden på juniorsidan det senaste.

Marcus Peil, Lindås IBK – En sniper deluxe som sällan missar ett läge han får. Står gärna ute på sin vänsterkant och nyper och tycks kunna göra det i sömnen, likt Jimmie Pettersson gjorde i Mullsjö för några år sedan. Kanske inte den som är mest delaktig i spelet, men med sin målfarlighet så blir han allt som oftast en matchavgörande spelare och tillsammans med lagkamrat Kalentun så är duon giftig.

13900915_1618445895152798_1739636709_n

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar