JAS-bloggen
Intervjuer

Högintressant derby väntar – två lag i behov av poäng

En grupp som bloggen inte skrivit så mycket om är damernas B-grupp. Imorgon spelas en match som är intressant av flertalet olika aspekter.

Falun Ungdom beger sig till Mora för att möta KAIS, två lag som inför matchen ligger tätt bredvid varandra i tabellen. – Det känns ju självklart viktigt att plocka tre poäng och få klättra nåt steg i gruppen för att ha bra förutsättningar längre fram i gruppspelet, säger Faluns Julia Forslund till bloggen.

Matchen i sig är ett derby och med tanke på att gruppen i övrigt innehåller lag från Uppsalahållet, så är detta matchen där det smäller. – Att möta Mora känns alltid lite spänt men man kan verkligen hämta energi från hur mycket man vill vinna ett derby som detta. Brukar ofta vara mycket känslor när man möter Mora och tror att det kommer synas på plan.

Falun har hittills spelat tre matcher, men bara lyckats ta en seger. Förbättrings krävs med andra ord. – Jag tror att det gäller att få samarbetet på plan att fungera bra från start så att vi kan få bra flyt i anfallet och lösa försvaret på ett effektivt sätt.

Vilken matchbild förväntar du dig mot Mora?

– Mora brukar spela bra på hemmaplan men förväntar mig en jämn match med mycket fart. Mora är kontringsstarka så tror vi måste vara beredda på snabba spelvändningar från deras sida men förhoppningsvis kan vi svara med några egna farliga anfall.

Är det någon i ditt lag som du tror kommer stiga fram och avgöra om det krävs?

– Frida och Clara Hellgren tror jag kommer att stå för några riktigt fina mål för de är otroligt bra på att hitta varandra på planen och det är få matcher de inte gör poäng.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar