JAS-bloggen
Intervjuer

Omdebatterade regeln – två JAS-föreningar under samma säsong

Under den gångna säsongen så tillkom regeln att du kunde representera två olika klubbar i Juniorallsvenskan, under samma säsong, något som tidigare varit begränsat och därmed ”låst” spelare till sin förening. Nedan följer en lista på ett par av spelarna som har tagit tillfället i akt att använda just detta, där övergångarna mellan Höllviken och Skurup blev något av det mest uppmärksammade.

Jonathan Edelsvärd – Nykvarn/Salem
Oliver Liedberg – Bergs/Linköping
William Westerdahl – Bergs/Linköping
Gustaf Rönnholm – Umeå City/Dalen
Erik Bengtsson – Hässelby/Bele Barkarby
Lucas Öhrling – Partille/Lindås
Simon Gustafsson – Storvreta/Hagunda
Johan Schantz – Tyresö/Farsta
Sebastian Johansson – Tyresö/Farsta
Kevin Kvarving-Thernström – Offensiv Lidingö/AIK
Victor Smith – Jönköping/Trosa Edanö
Daniel Hallberg – Åstorp/Landskrona
Martin Storäng – Rasbo/Sirius
Oskar Hovlund – Solfjäderstaden/FBC Linköping
Jakob Åström – Höllviken/Skurup
Theo Haugen – Höllviken/Skurup
Jesper Andersson – Höllviken/Skurup
Niclas Wettergren – Höllviken/Skurup
Filip Lindkvist – Höllviken/Skurup
Henry Nielsen – Höllviken/Skurup
Hannes Karlsson – Höllviken/Skurup
Mattias Jansenberger – Salem/Tullinge
Emma Rosenkvist – Helsingborg/Engelholm
Sofia Ericson – Lindås/Pixbo
Ett par av spelarna som gjorde just detta, får här möjlighet att beskriva vad just denna möjligheten betydde för dem och deras fortsatta utveckling inom innebandyn, när de kunde ta steget över till en annan klubb och fortsätta spela JAS.
Lucas Öhrling: Att möjligheten fanns för mig att representera två JAS-klubbar var väldigt positivt! Kändes grymt bra att få möjligheten att komma tillbaka till Lindås och att även så fort få vara med och träna med ett väldigt bra A-lag! Säsongen har vart väldigt lärorik för min del och allting med att få representera två JAS-klubbar har vart positivt för min utveckling.

Martin Storäng: Den fungerade bra, är man inte nöjd eller inte trivs i en klubb så är det positivt att man har en chans att byta klubb. Eftersom JAS-åren är endast upp till en viss ålder så då är det skönt att inte en hel säsong försvinner i onödan.
Jonathan Edelsvärd: Det betydde mycket för mig att jag fick möjlighet att representera en andra klubb i JAS. Hade jag inte fått det så hade jag inte fortsatt spela JAS den här säsongen utan bara spelat med herrlaget i Nykvarn p.g.a. vissa meningsskiljaktigheter. Tack vare att Salem tog emot mig med öppna armar så fick jag möjlighet att spela HJ20, H1 och JAS. Dessutom tränade jag med herrlaget vilket förstås var mycket utvecklande både på planen och personligt. Det var ju inte heller tråkigt att jag fick åka till innebandyfesten, för tredje gången, vinna HJ20 guld och hjälpa Tumba (dubbellicens)kvar i H1. Det blev till slut en riktigt bra säsong.

Edelsvärd är en av dem som under den gångna säsongen representerade två lag i JAS, Nykvarn samt Salem/Telge. Foto: Christin Holm.

En viss lågsäsong råder från bloggens sida, men den kommer med jämna mellanrum uppdateras, innan aktiviteten ökar till hösten. Tills dess, passa på att kika in här för att hålla ert sortiment uppdaterat inför hösten. Rekommenderas!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar