JAS-bloggen
Intervjuer

Lokal talang väljer Pixbo: ”Ville ha en ny utmaning”

Linnea Wilhelmsson har trots sin unga ålder varit en drivande spelare i årets upplaga av Lindome där laget bland annat nådde Innebandyfesten i JAS och även blev klara för allsvenskan till sist. Trots detta så väljer backen att byta ut den gröna tröjan mot en rödvitrandig till nästa säsong, då hon är klar för Pixbo. – Jag kände att jag inför nästa säsong ville ha en ny utmaning, så när jag fick ett erbjudande om allsvenskan i Pixbo tackade jag ja. Alltså tog jag beslutet innan man visste att Lindome också gick upp, men det känns ändå rätt så jag står fast med mitt beslut, säger Wilhelmsson till bloggen.

Linnea som är född 1999, kommer i Pixbo spela JAS, Allsvenskan och även DJ18-SM, där laget ses som en av de riktigt stora favoriterna kommande säsong, med bland annat nyblivna guldmedaljörerna Josefin Wålinder och Frida Ahlstrand i laget för att nämna några. – I allsvenskan så hoppas och tror jag att vi kan utmana topplagen. Men förväntningarna är ändå att kvalitén på spelet ska vara bättre så det blir en större utmaning som leder till en större utveckling. I DJ18-SM hoppas jag vi går till innebandyfesten och får slåss om guldet. I JAS har jag inte direkt några förväntningar, vet inte riktigt hur det kommer gå. Känns som att det är många lag som kommer tävla om kvalplatserna ända in i det sista.

Lindome lyckas man däremot inte undvika och att man ställs mot varandra i allsvenskan är redan klart, men att man möts i de andra turneringsformerna är absolut ingen omöjlighet sett till den lokala anknytningen man har. Tuffa matcher direkt alltså för Wilhelmsson mot sitt gamla lag. – De kommer bli tuffa, speciellt i JAS. Lindome är ett starkt lag som aldrig ger upp. För mig personligen kommer det klart kännas annorlunda, men jag hoppas att jag inte gör allt för många pass till en grön tröja… 😉

Vad hoppas du kunna tillföra i ett redan starkt Pixbolag?

– Mer fart från backplats och en trygghet i defensiven.

Du som har mött Pixbo ett par gånger genom åren, vad har du fått för ”bild” av laget och hur har det varit att möta Pixbo?

– Det är en svår fråga att svara på eftersom jag har mött så många olika Pixbolag genom åren. Men det har oftast varit jämna och tuffa matcher, och man har märkt att de flesta lag kör på samma spelsystem.

Har det funnits några andra alternativ i bilden när det kommer till klubbval?

– Nej inte direkt.

Wilhelmsson kommer under nästa säsong istället blir lagkamrat med Sofia Greftén i Pixbo. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar