JAS-bloggen
Sammanfattningar

Veckan som gått – Toppmöte stundar och övergångarna flödar

Veckan som gått i JAS:

Jönköping vann toppfighten mot Vöikers, vilket gjorde att man tog ett stort steg mot slutspelet inför de två avslutande matcherna. Just Vöikers är ett av lagen som skuggar tätt bakom och Jönköping har på slutet tagit segrar i rätt matcher och hittat formen. Nu väntar Vimmerby och sedan Fagerhult, en riktig toppfight. Filip Åkerblom som hittat en fin målform i föreningens A-lag, stod även för tre poäng i denna seger.

Johan Uhlin och hans JIK tog tre tunga poäng borta mot Vöikers. Foto: Mats Roman.

I G-gruppen har det varit mycket prat om Partilles dominans, men bakom så gör Lerum och Lockerud upp. I helgen så ställdes lagen mot varandra, där Lockerud tillslut var starkast och vann med uddamålet. Dock så ska inte Lockerud räknas bort som seriesegrare, utan i helgen så möter man just Partille och vid en seger där, så räcker det att Partille tappar ett poäng till, om Lockerud går rent. Spännande minst sagt! Fighten mellan dessa två lag lär bli sevärd.

FBC Linköping hade med ett par matcher mindre, en viss press på sig att ta poäng i sina senaste matcher, för att inte tappa alltför mycket mark i toppen. Nu har man på kontot inkasserat två storsegrar, där man gjort 20 eller fler mål i båda. Med i laget finns nu även Oskar Hovlund från Solfjäderstaden och favoritskapet på FBC, det har ökat.

Duon från Bergs, Liedberg och Westerdahl, har redan börjar leverera poäng. Foto: Ulrika Lindström.

Rönnby har riktigt starkt i C-gruppen, men under veckan fick deras obesegrade svit ett slut. Karlstad kunde på hemmaplan vinna med 4-2, där Frida Swahn noterades för tre poäng. Rönnby saknade bland annat sin U19-landslagsspelare, Jonna Sjöberg, men trots det ett riktigt styrkebesked av Karlstad och kampen om slutspelsplatserna bakom Rönnby, de hårdnar ordentligt.

Tre heta punkter:

Slutspelslottningen – Nu har den kommit, lagen kan på ett ungefär veta vilka de kommer ställas mot och det hela blir genast mer intressant. Den som till exempel vinner H-gruppen, kommer ställas mot trean i grupp I. Redan där så skulle vi kunna få ett intressant derby i form av Partille och Lindås, för att ta ett exempel. Ju närmare vi kommer, desto mer kan vi utläsa.

Publiken – När man skummar igenom publikligan, så hittar man vissa imponerande siffror, siffror som inte vissa seniorlag kan mäta sig med. Ett bevis på att juniorallsvenskan lockar folk, att intresset finns och att produkten kan utvecklas ännu mer. Sirius har ett snitt på 217, Jönköping har ett på 216, Trosa Edanö på 177 och Umeå City på 164.

Sirius kan stoltsera med fina publiksiffror i JAS. Foto: Eva Ohlström.

A-gruppen – Det går inte att ogilla damernas A-grupp. RIG/Röbäck slår Sundsvall/Ankarsvik. Sundsvall/Ankarsvik slår Dalen. Dalen slår RIG/Röbäck. Oförutsägbart, spännande och öppet. En härlig grupp med andra ord, där RIG ändå kopplat ett grepp kring gruppen.

Inte lika hett:

Förbundet – Man får nog till nästa säsong se över reglerna. Att spelare ska få representera två JAS-lag på en säsong, är galet fel enligt mig. Jag skrev ett inlägg om det tidigare och anser att fördelarna med regeln, är alldeles för få för at den ska få gälla. Nu inför sluttampen så kan FBC Linköping stoltsera med tre nya spelare, Farsta med två och Skurup med hela sex. Lagen använder möjligheterna och gör det man får enligt regelboken, men själv så gillar jag inte alls upplägget och idén. Usch.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar